• Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, este acum a treia cea mai bogată persoană din lume.
  • Averea lui Zuckerberg l-a depășit pe Elon Musk, CEO-ul Tesla, pentru prima dată din 2020.
  • Averea lui Musk s-a prăbușit odată cu acțiunile Tesla, care au scăzut cu peste 34% de la începutul anului.

A început o nouă rundă în lupta miliardarilor. Mark Zuckerberg și Elon Musk se luptă din nou pentru titluri, iar de data aceasta, CEO-ul Meta câștigă.

Zuckerberg a devenit vineri a treia cea mai bogată persoană din Bloomberg Billionaires Index, cu o avere netă declarată de 187 de miliarde de dolari. Este pentru prima dată din 2020 când Zuckerberg a intrat în primii trei din clasament, scrie Insider.

Între timp, Musk, CEO-ul Tesla, a ajuns pe locul patru, cu o avere de 181 de miliarde de dolari.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Vestea vine în contextul în care Tesla a vândut doar 386.800 de mașini în primul trimestru al anului 2024, marcând prima scădere a vânzărilor companiei de la an la an în aproape patru ani. Acțiunile companiei au scăzut cu peste 7% în primele tranzacții în urma acestei știri, iar acțiunile companiei au scăzut cu peste 34% de la începutul anului 2024.

Cu încă 30 de miliarde de dolari în bancă, Zuckerberg e mai aproape de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, în cursa celor mai bogate persoane din lume. Bezos are o avere netă de 207 miliarde de dolari și se află pe locul al doilea, potrivit Bloomberg. CEO-ul LVMH, Bernard Arnault, se află pe primul loc, cu o avere netă de 223 de miliarde de dolari.

Zuckerberg și Musk se dușmănesc nu doar din cauza averii lor.

Directorii din domeniul tehnologiei sunt în dezacord încă din 2016, când o explozie la SpaceX a distrus un satelit al Facebook. Iar rivalitatea lor publică s-a acutizat după ce Musk l-a provocat pe Zuckerberg la o luptă în cușcă anul trecut. Lansarea de către Meta a Threads, o platformă de socializare rivală cu X, nu a ajutat la atenuarea tensiunii dintre cei doi.

Citește și