Scad acțiunile, scade averea. Mark Zuckerberg îl devansează pe Elon Musk pe lista celor mai bogate persoane din lume

A început o nouă rundă în lupta miliardarilor. Mark Zuckerberg și Elon Musk se luptă din nou pentru titluri, iar de data aceasta, CEO-ul Meta câștigă.

Zuckerberg a devenit vineri a treia cea mai bogată persoană din Bloomberg Billionaires Index, cu o avere netă declarată de 187 de miliarde de dolari. Este pentru prima dată din 2020 când Zuckerberg a intrat în primii trei din clasament, scrie Insider.

Între timp, Musk, CEO-ul Tesla, a ajuns pe locul patru, cu o avere de 181 de miliarde de dolari.

Vestea vine în contextul în care Tesla a vândut doar 386.800 de mașini în primul trimestru al anului 2024, marcând prima scădere a vânzărilor companiei de la an la an în aproape patru ani. Acțiunile companiei au scăzut cu peste 7% în primele tranzacții în urma acestei știri, iar acțiunile companiei au scăzut cu peste 34% de la începutul anului 2024.

Cu încă 30 de miliarde de dolari în bancă, Zuckerberg e mai aproape de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, în cursa celor mai bogate persoane din lume. Bezos are o avere netă de 207 miliarde de dolari și se află pe locul al doilea, potrivit Bloomberg. CEO-ul LVMH, Bernard Arnault, se află pe primul loc, cu o avere netă de 223 de miliarde de dolari.

Zuckerberg și Musk se dușmănesc nu doar din cauza averii lor.

Directorii din domeniul tehnologiei sunt în dezacord încă din 2016, când o explozie la SpaceX a distrus un satelit al Facebook. Iar rivalitatea lor publică s-a acutizat după ce Musk l-a provocat pe Zuckerberg la o luptă în cușcă anul trecut. Lansarea de către Meta a Threads, o platformă de socializare rivală cu X, nu a ajutat la atenuarea tensiunii dintre cei doi.

Citește și

Exit mobile version