• Volkswagen nu ia în calcul să dezvolte o nouă generaţie de motoare cu combustie pentru mașina Golf.
  • Acest lucru ar însemna un capăt de drum pentru modelul aflat la vânzare din 1974.
  • Volkswagen își propune ca până în 2030, 80% din vânzările sale din Europa să fie de maşini electrice şi 55% în America de Nord.

Volkswagen nu intenţionează să dezvolte o nouă generaţie de motoare cu combustie pentru modelul Golf, a declarat duminică directorul general al mărcii, Thomas Schäfer.

Golf 8, aflat în prezent în producţie, va fi ultima versiune de motor cu ardere internă a maşinii hatchback, cu încă o serie de actualizări aşteptate anul viitor, scrie Reuters.

,,Cu asta, maşina este pregătită până la sfârşitul deceniului. Apoi trebuie să vedem cum se dezvoltă acest segment“ , a spus Schäfer pentru publicaţia Automobilwoche. ,,Dacă lumea se va dezvolta complet diferit decât se aştepta până în 2026 sau 2027, am putea dezvolta un vehicul complet nou – dar nu cred că se va întâmpla“ , a adăugat el.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Decizia Volkswagen de a nu investi în modernizarea Golf, cea mai bine vândută maşină din Europa de zeci de ani, este un semn al schimbării investiţiilor realizate de producătorul de automobile, de la reutilarea motoarelor cu ardere la reducerea costurilor vehiculelor electrice.

Volkswagen vizează ca, până în 2030, maşinile electrice să reprezinte 80% din vânzările sale din Europa şi 55% din America de Nord. Totodată, un alt obiectiv al grupului este ca în acelaşi interval 50% din vehiculele comercializate la nivel mondial să fie electrice.

Citește și:

VIDEO. Victoria Beckham publică imagini din dormitorul unde a copilărit. Reacția fanilor

Vacanță în luna mai: Cele mai frumoase destinații, de la o insulă italiană la road trip în Canada

CNN: Balonul doborât de SUA a transmis în timp real informații militare către China