Schimbări drastice la Golf 8. Ce a anuțat compania Volkswagen

FILED - 24 October 2019, Lower Saxony, Wolfsburg: A Volkswagen Golf 8 is on stage at the world premiere. The current version of the combustion-engine Volkswagen AG Golf model will probably be the last as markets shift toward electric vehicles, according to VW's brand chief. Photo: Julian Stratenschulte/dpa

Volkswagen nu intenţionează să dezvolte o nouă generaţie de motoare cu combustie pentru modelul Golf, a declarat duminică directorul general al mărcii, Thomas Schäfer.

Golf 8, aflat în prezent în producţie, va fi ultima versiune de motor cu ardere internă a maşinii hatchback, cu încă o serie de actualizări aşteptate anul viitor, scrie Reuters.

,,Cu asta, maşina este pregătită până la sfârşitul deceniului. Apoi trebuie să vedem cum se dezvoltă acest segment“ , a spus Schäfer pentru publicaţia Automobilwoche. ,,Dacă lumea se va dezvolta complet diferit decât se aştepta până în 2026 sau 2027, am putea dezvolta un vehicul complet nou – dar nu cred că se va întâmpla“ , a adăugat el.

Decizia Volkswagen de a nu investi în modernizarea Golf, cea mai bine vândută maşină din Europa de zeci de ani, este un semn al schimbării investiţiilor realizate de producătorul de automobile, de la reutilarea motoarelor cu ardere la reducerea costurilor vehiculelor electrice.

Volkswagen vizează ca, până în 2030, maşinile electrice să reprezinte 80% din vânzările sale din Europa şi 55% din America de Nord. Totodată, un alt obiectiv al grupului este ca în acelaşi interval 50% din vehiculele comercializate la nivel mondial să fie electrice.

Citește și:

VIDEO. Victoria Beckham publică imagini din dormitorul unde a copilărit. Reacția fanilor

Vacanță în luna mai: Cele mai frumoase destinații, de la o insulă italiană la road trip în Canada

CNN: Balonul doborât de SUA a transmis în timp real informații militare către China

Exit mobile version