• Tesla a anunțat creșteri salariale începând cu 8 ianuarie.
  • Acum plătește muncitorilor din fabrici din SUA între 22 și 39 de dolari pe oră, conform documentelor văzute de Business Insider.
  • Tesla își împarte muncitorii din fabrică în șapte niveluri, în timp ce clienții potențiali sunt împărțiți în două niveluri.

Tesla a majorat salariile pentru muncitorii din fabrici din SUA luna trecută. Documentele interne vizualizate de Business Insider dezvăluie cât câștigă acum muncitorii din fabrică. Conform noilor linii directoare de salarizare care au fost anunțate în decembrie și implementate pe 8 ianuarie, lucrătorii fabricii de la Tesla câștigă de la 22 la 39 de dolari pe oră.

Compania a împărțit nivelurile de salarizare în trei regiuni în funcție de costul vieții din fiecare zonă, fabricile Tesla din Austin, Texas și Sparks, Nevada, primind cele mai mici salarii, iar site-urile companiei din Fremont și Palo Alto, California, primind cel mai mare salariu.

Salariile minime mai largi din unele regiuni urmează o tendință similară, lucrătorii din California primind un salariu minim obligatoriu de stat de 16 dolari pe oră, în timp ce Nevada și Texas au salarii minime de 10,25 dolari și, respectiv, 7,25 dolari pe oră.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Tesla își împarte muncitorii din fabrică în șapte niveluri, în timp ce clienții potențiali sunt împărțiți în două niveluri. De exemplu, lucrătorii de la nivelul 1 de la fabrica Fremont primesc 25,25 USD pe oră în cadrul noii structuri de compensare, iar muncitorii de la nivelul 7 sunt plătiți cu 35,50 USD. Între timp, lucrătorii de nivel 1 din regiunile cu cele mai slabe plăți sunt eligibili pentru 22 USD pe oră.

Pentru comparație, muncitorul auto mediu a câștigat aproximativ 28 de dolari pe oră anul trecut, conform Biroului de Statistică al Muncii din SUA. Conform noului contract al United Auto Workers, cei mai bine plătiți lucrători auto urmează să câștige mai mult de 40 de dolari pe oră până la sfârșitul contractului în 2027.

Citește și