• Meniul pe care pasagerii de pe Titanic l-au avut cu trei zile înainte de dezastru arată că aceștia au mâncat crustacee, somon, porumbel și budincă Victoria.
  • Meniul a fost găsit într-un album de fotografii din anii 1960, care a aparținut lui Len Stephenson, un istoric al comunității din Dominion.
  • Estimat la 70.000 de lire sterline, meniul de la bordul RMS Titanic s-a vândut cu 83.000 de lire sterline.

Meniul pasagerilor de la clasa întâi de la bordul RMS Titanic a fost unul de lux. Acum, un meniu de bord unic din 11 aprilie 1912, care va fi pus în vânzare în acest weekend, a dezvăluit preparatele care au fost servite la bordul pachebotului.

Estimat la 70.000 de lire sterline, meniul de la bordul RMS Titanic s-a vândut cu 83.000 de lire sterline, scrie The Guardian.

Pe 11 aprilie, pasagerii au mâncat stridii, somon, carne de vită, porumbiță, rața și pui, servite cu cartofi, orez și piure de păstârnac; feluri de mâncare. Toate sunt enumerate pe un carton pătat de apă sub un logo White Star.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

Meniul detaliază masa servită a doua zi după ce nava a părăsit Queenstown, Irlanda, cu destinația New York, și este vândut de Henry Aldridge & Son din Wiltshire, alături de alte loturi rare de pe Titanic, inclusiv o pătură de punte din tartan. Meniul a fost găsit într-un album de fotografii din anii 1960, care a aparținut lui Len Stephenson, un istoric al comunității din Dominion, Noua Scoție.

Andrew Aldridge, managerul casei de licitații, consideră că, deși alte câteva meniuri de clasa întâi au supraviețuit naufragiului care a dus la moartea a 1.500 de persoane, nu se cunoaște niciunul pentru această seară. „Am vorbit cu mai multe muzee din întreaga lume și am vorbit cu mai mulți dintre colecționarii noștri de pe Titanic”, a spus el, „nu mai găsesc nicăieri un alt meniu”.

La licitație, suvenirurile de pe Titanic se împart în categorii mari, fiecare cu un statut diferit. Unele au fost recuperate din epavă, altele sunt deținute de supraviețuitori, iar unele, precum meniul de lux din 11 aprilie, sunt susceptibile de a fi fost scoase de pe navă ca amintire.

Citește și