• În proces, Departamentul de Justiție susține că firma și-a folosit puterea pentru a limita concurenții, precum și opțiunile disponibile pentru consumatori.
  • Apple a promis că va lupta viguros” împotriva procesului și neagă acuzațiile.
  • Este pentru a treia oară când compania este dată în judecată de către Departamentul de Justiție din 2009 încoace.

Statele Unite au intentat un proces istoric împotriva Apple, în care acuză gigantul tehnologic de monopolizarea pieței smartphone-urilor și de strivirea concurenței, anunță BBC.

În proces, Departamentul de Justiție susține că firma și-a folosit puterea pentru a limita concurenții, precum și opțiunile disponibile pentru consumatori. Apple a promis că va lupta viguros” împotriva procesului și neagă acuzațiile.

Este pentru a treia oară când compania este dată în judecată de către Departamentul de Justiție din 2009 încoace. Procesul, depus la o instanță federală din New Jersey, susține că Apple a folosit „o serie de reguli de schimbare a formei” în încercarea de a zădărnici inovația” și de a sugruma” concurenții.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Într-o declarație, procurorul general Merrick Garland a afirmat că firma subminează aplicațiile, produsele și serviciile care, în caz contrar, ar face ca utilizatorii să fie mai puțin dependenți de iPhone, ar promova interoperabilitatea și ar reduce costurile pentru consumatori și dezvoltatori”.

Garland a adăugat că, dacă Apple nu va fi contestată, va continua să își consolideze monopolul asupra smartphone-urilor”.

Plângerea enumeră o serie de măsuri anticoncurențiale” luate de companie, inclusiv blocarea aplicațiilor cu funcționalități extinse, suprimarea serviciilor mobile de streaming în cloud, limitarea portofelelor digitale ale terților și diminuarea funcționalității” ceasurilor inteligente care nu sunt produse de companie.

Citește și