• Un sondaj internațional arată care este cel mai nou clasament al țărilor, în funcție de puterea de care se bucură la nivel global.
  • SUA rămân pe locul 1, dar unele țări și-au schimbat poziția din cauza instabilității globale.
  • India și Arabia Saudită se numără printre țările care au înregistrat un salt în clasament.

Un sondaj internațional arată care este cel mai nou clasament al țărilor, în funcție de puterea de care se bucură la nivel global.

SUA, China și Rusia au rămas necontestate ca fiind cele mai puternice țări din lume în 2023, conform clasamentului global al puterii din acest an, publicat de US News & World Report.

Clasamentul, parte a studiului „Cele mai bune țări”, a intervievat 17.000 de oameni despre opinia lor din 87 de state diferite. Acestaq evaluează influența unei țări pe baza percepțiilor respondenților cu privire la factori precum puterea politică, economică și militară.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

US News a numit SUA drept „puterea globală dominantă” și a menținut țara în poziție de vot în clasamentul său de putere.

SUA are cea mai mare economie din lume, 25,5 trilioane de dolari, și este, de asemenea, „cea mai puternică țară din punct de vedere tehnologic” din lume.

China a fost una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din lume după reformele din 1978, iar creșterea sa economică rapidă o plasează pe locul 2.

Rusia nu iese din acest top, în ciuda atacării Ucrainei. US News precizează că o parte din puterea Rusiei provine din dimensiunea sa uriașă, fiind cea mai mare țară din lume și cu resurse energetice uriașe.

Citește și: