• SpaceX a ajutat compania care a produs submersibilul „Titan” în operațiunile de explorare din mijlocul oceanului Atlantic.
  • OceanGate Expeditions a declarat că a folosit sateliții Starlink ai lui Elon Musk pentru a asigura accesul la internet în Oceanul Atlantic.
  • Nu este sigur dacă Starlink a dus la dispariția sau pierderea comunicațiilor de pe Titan, spun cercetătorii.

Firma SpaceX ar fi implicată în furnizarea telecomunicațiilor cu submersibilul Titan, dispărut duminică, scrie The Byte.

OceanGate Expeditions, compania al cărei submersibil a dispărut în adâncurile Oceanului Atlantic, a transmis pe Twitter un mesaj la începutul acestei luni. Musk nu a comentat încă situația actuală.

Cu trei săptămâni înainte de misiune, firma a transmis că Starlink a ajutat-o în operațiunile de explorare din mijlocul oceanului. „În ciuda faptului că ne aflăm în centrul Atlanticului de Nord, avem conexiunea la internet necesară pentru ca operațiunile noastre de scufundare #Titanic să fie un succes – mulțumim @Starlink!”, a scris OceanGate Expeditions pe contul de Twitter. Contul de Twitter Starlink a dat like la postare.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
CÂT PLĂTEȘTI PENTRU UN APARTAMENT NOU ÎN BUCUREȘTI?

Deocamdată, firma Starlink nu este vinovată pentru pierderea comunicării dintre Titan și Polar Prince, spun experții. Nu este sigur dacă Starlink a jucat vreun rol în dispariția „Titanului” sau în pierderea comunicațiilor, ori dacă a fost folosit în această misiune. De asemenea, nu este clar dacă SpaceX, compania din spatele Starlink, și OceanGate au legături financiare sau de afaceri, spun specialiștii.

Submersibilul de mare adâncime din clasa „Cyclops”, numit Titan, are la bord un echipaj de cinci persoane. În prezent, submarinul nu mai are contact cu Polar Prince, nava care ar fi trebuit să mențină comunicarea cu el.

Citește și: