• Întârzierile în livrarea pieselor duc la suspendarea producției la fabrica de lângă Berlin timp de două săptămâni.
  • Producătorul de mașini electrice Tesla va opri cea mai mare parte a producției la fabrica sa de lângă Berlin.
  • Întârzierile de transport în Marea Roșie, cauzate de atacurile militanților Houthi susținuți de Iran, au determinat Tesla să suspende cea mai mare parte a producției.

Producătorul de mașini electrice Tesla va opri cea mai mare parte a producției la fabrica sa de lângă Berlin timp de două săptămâni din cauza întârzierilor în livrările de piese din cauza atacurilor asupra navelor din Marea Roșie, scrie The Guardian.

Întârzierile de transport în Marea Roșie, cauzate de atacurile militanților Houthi susținuți de Iran, au determinat Tesla să suspende cea mai mare parte a producției din fabrica sa din Germania în perioada 29 ianuarie – 11 februarie.

Producătorul auto, al cărui director executiv este Elon Musk, a spus că pauză ar putea duce la neconstruirea a aproximativ 5.000 până la 7.000 de mașini.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Perturbarea prin importanta rută de transport către Marea Mediterană, care a forțat companiile să utilizeze ruta alternativă și mult mai lungă în jurul vârfului sudic al Africii, începe să afecteze comerțul global, care a scăzut cu 1,3% în decembrie.

„Conflictele armate din Marea Roșie și schimbările asociate ale rutelor de transport între Europa și Asia prin Capul Bunei Speranțe au, de asemenea, un impact asupra producției din Grünheide”, a declarat Tesla, al doilea cel mai mare vânzător de mașini electrice. „Timpurile de transport considerabil mai lungi creează un decalaj în lanțurile de aprovizionare.”

Luna trecută, Tesla a fost depășită de rivalul său chinez BYD ca cel mai bine vândut producător de mașini electrice din lume. BYD, care înseamnă Build Your Dreams, a fost susținută de miliardarul american de investiții Warren Buffett din 2008.

Citește și