• O pedală de acceleraţie blocată ar putea face ca vehiculul să accelereze neintenţionat, crescând riscul unui accident.
  • Tesla va înlocui sau va repara ansamblul pedalei de acceleraţie.
  • Proprietarii vor fi notificaţi prin scrisori trimise prin poştă în iunie.

Tesla recheamă în service 3.878 de vehicule Cybertrucks pentru a remedia o plăcuţă a pedalei de acceleraţie care se poate desprinde şi se poate bloca în garnitura interioară. Conform Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din SUA (NHTSA), o pedală de acceleraţie blocată ar putea face ca vehiculul să accelereze neintenţionat, crescând riscul unui accident, notează Reuters.

Tesla a început livrările camionetei sale electrice Cybertruck la sfârşitul anului trecut, după o întârziere de doi ani din cauza unor probleme de producţie şi a constrângerilor legate de aprovizionarea cu baterii. Acţiunile companiei au scăzut vineri cu aproape 3%, adăugându-se la seria de cinci şedinţe de pierderi în care acţiunile au pierdut aproximativ 14%.

Tesla va înlocui sau va repara ansamblul pedalei de acceleraţie, iar proprietarii vor fi notificaţi prin scrisori trimise prin poştă în iunie, a precizat NHTSA.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În primul trimestru al anului 2024, producătorul de vehicule electrice a avut trei rechemări în service care au afectat aproximativ 2,4 milioane de vehicule.

Citește și