• Averea lui Tim Cook este estimată la 2 miliarde USD.
  • Deține peste 3 milioane de acțiuni Apple.
  • A cerut un salariu mai mic în 2023.

Apple este cea mai valoroasă companie din lume prin deciziile unui om excepțional. Tim Cook, CEO-ul Apple, este în lumina reflectoarelor nu doar pentru rolul său, ci și pentru averea impresionantă. Cu un parcurs profesional remarcabil și decizii strategice, urmașul lui Steve Jobs a reușit să transforme compania și răsplata a fost pe măsură.

Cum a ajuns Tim Cook să dețină o avere de 2 miliarde de dolari?

Averea lui Tim Cook provine în mare parte din acțiunile Apple, companie al cărei CEO a devenit în 2011, cum s-ar spune din salariu. Șeful de la Apple avea 900 de mii de dolari salariu in 2012 și era cel mai bine plătit CEO din marile companii listate la bursă.

Pe lângă asta însă, cu peste 3 milioane de acțiuni și un rol cheie în dezvoltarea strategică a companiei, Cook a contribuit semnificativ la creșterea Apple. Drept urmare a primit o compensație totală de 378 milioane USD în 2011, majoritatea venind din premii în acțiuni și bonusuri. Asta demonstrează impactul său asupra succesului Apple.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Ce fel de investiții imobiliare a făcut Tim Cook?

Pe lângă contribuția sa la Apple, Cook a investit și în imobiliare, dar numai pentru uzul personal. Cook și-a cheltuit o parte din avere pe o reședință principală într-o casă de 2.400 de metri pătrați din Palo Alto, California. În plus, el deține un domeniu întins în La Quinta, California, pe care l-a achiziționat pentru aproximativ 10 milioane de dolari în 2021. Vila are două bucătării, cinci dormitoare, șase băi și o piscină infinită.

Care sunt principiile care l-au ghidat pe Tim Cook în cariera sa?

Este un șef foarte muncitor și prudent și asta se vede din educația lui. Timothy D. Cook, născut în Robertsdale, Alabama, la 1 noiembrie 1960, este fiul mijlociu al lui Donald, un muncitor la șantierul naval, și Geraldine, o femeie casnică. A terminat al doilea liceul în 1978 și a primit licență în inginerie industrială de la Universitatea Auburn din Alabama în 1982. Apoi a finalizat Masterul în administrarea afacerilor de la Fuqua School of Business de la Universitatea Duke în 1988, unde a absolvit în top 10.

Până acum, Tim Cook a fost recunoscut pentru expertiza sa operațională și deciziile strategice care au ajutat Apple să reducă stocurile nesolicitate și să investească în tehnologii cheie. Și mai este și filantrop. Cook a anunțat în 2015 că va dona o parte din avere unor cauze caritabile.

Citește și