• Toshiba a fost delistată miercuri, după 74 de ani la bursa de la Tokyo, după un deceniu de tulburări și scandaluri care au dus la prăbușirea unuia dintre cele mai mari branduri japoneze.
  • Conglomeratul este preluat de un grup de investitori condus de firma de private equity Japan Industrial Partners.
  • Acțiunile Toshiba au încheiat marți, ultima zi de tranzacționare, la 4.590 yeni, în scădere cu 0,1% față de ziua precedentă.

Toshiba a fost delistată miercuri, după 74 de ani la bursa de la Tokyo, după un deceniu de tulburări și scandaluri care au dus la prăbușirea unuia dintre cele mai mari branduri japoneze și au dus la o preluare și la un viitor incert, scrie Reuters.

Conglomeratul este preluat de un grup de investitori condus de firma de private equity Japan Industrial Partners(JIP), care include și firma de servicii financiare Orix, compania de utilități Chubu Electric Power și producătorul de cipuri Rohm.

Potrivit Reuters, preluarea de 14 miliarde de dolari pune Toshiba în mâinile naționale după lupte îndelungate cu investitori activiști din străinătate care au paralizat producătorul de baterii, cipuri și echipamente nucleare și de apărare.

Recomandări

ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Toshiba „va face acum un pas important către un nou viitor cu un nou acționar”, a declarat compania într-un comunicat, adăugând că va aprecia înțelegerea și sprijinul continuu al părților interesate.

Acțiunile Toshiba au încheiat marți, ultima zi de tranzacționare, la 4.590 yeni, în scădere cu 0,1% față de ziua precedentă.

Deși nu este clar ce formă va lua în cele din urmă Toshiba sub noii săi proprietari, se așteaptă ca directorul general Taro Shimada, care rămâne în funcție în urma preluării, să se concentreze pe serviciile digitale cu marjă mare de profit.

Citește și