• 69% dintre manageri sunt preocupaţi de impactul pe care Inteligenţa Artificială îl va avea asupra forţei de muncă.
  • 67% consideră că adoptarea soluţiilor cu A.I. pot genera provocări tehnice legate de integrare.
  • 72% dintre aceştia se tem de pierderea controlului asupra datelor proprii.

Trei sferturi dintre managerii români sunt îngrijoraţi de faptul că Inteligența Artificială ar putea expune companiile la breşe de securitate. În acelaşi timp, 69% dintre manageri sunt preocupaţi de impactul pe care Inteligenţa Artificială îl va avea asupra forţei de muncă. 67% consideră că adoptarea soluţiilor cu A.I. pot genera provocări tehnice legate de integrare, arată ultimul studiu făcut de Reveal Marketing Research.

71% dintre managerii români participanţi la studiu sunt îngrijoraţi că adoptarea de soluţii cu Inteligenţă Artificială ar putea expune companiile la breşe de securitate şi conformitate cu privire la protecţia datelor. În ceea ce priveşte preocupările managerilor români asociate cu utilizarea mediului cloud, 72% dintre aceştia se tem de pierderea controlului asupra datelor proprii.

„Au apărut în ultimii ani de zile o serie de tool-uri în special în zona de A.I. generativ, care permite generarea de imagini, video, sunet într-un fel care până acum nu era posibil. Până acum era necesar să lucrezi cu un specialist care ar fi costat destul de mult. Inteligența Artificială permite generarea a conținutului video sau grafic mult mai etic, aproape la un cost 0. Va crea un impact social”, a declarat Adrian Stratulat, A.I. expert, la Aleph News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și