• Elon Musk a concediat aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajați ai Twitter.
  • Aplicația rivală Threads are acum 150 de milioane de utilizatori, potrivit unor estimări.
  • Fluxul de numerar rămâne negativ, a declarat Musk la sfârșitul săptămânii.

Twitter a pierdut aproape jumătate din veniturile din publicitate de când compania a fost cumpărată de Elon Musk pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie anul trecut. Compania nu a înregistrat creșterea vânzărilor la care se aștepta în luna iunie, dar a adăugat că luna iulie a fost puțin mai promițătoare”, informează BBC.

Elon Musk a concediat aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajați ai Twitter atunci când a preluat compania în 2022, în încercarea de a reduce costurile. Aplicația rivală Threads are acum 150 de milioane de utilizatori, potrivit unor estimări.

Între timp, Twitter se luptă sub o datorie mare. Fluxul de numerar rămâne negativ, a declarat Musk la sfârșitul săptămânii, deși miliardarul nu a pus un termen pentru scăderea cu 50% a veniturilor din publicitate. Într-un tweet, el a spus: Trebuie să ajungem la un flux de numerar pozitiv înainte de a ne permite luxul de a face orice altceva”.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Lucy Coutts, director de investiții la JM Finn, a declarat pentru emisiunea Today de la BBC că ea crede că Musk va reuși să redreseze Twitter dar va dura mai mult”.

Dar, din păcate, are de plătit datorii de 13 miliarde de dolari până la sfârșitul lunii iulie, așa că s-ar putea să vedem mai multă presiune asupra acțiunilor Tesla dacă va trebui să vândă mai mult din participația sa la această companie”. Musk este, de asemenea, directorul executiv și acționarul majoritar al producătorului de automobile electrice Tesla, care va raporta miercuri ultimele sale rezultate financiare trimestriale.

Citește și: