• Comisia Europeană şi Fondul European de Investiţii (FEI) au anunţat vineri lansarea unui nou fond în valoare de 175 de milioane de euro.
  • În următorii patru ani, comisia se va concentra asupra tehnologiilor cu aplicaţii civile şi de apărare, a precizat comisia.
  • Se preconizează că fondul de capital pentru apărare va mobiliza investiţii totale de aproximativ 500 de milioane de euro.

Comisia Europeană şi Fondul European de Investiţii (FEI) au anunţat vineri lansarea unui nou fond în valoare de 175 de milioane de euro pentru a susţine inovarea în domeniul apărării şi securităţii, notează Reuters.

Se preconizează că fondul de capital pentru apărare va mobiliza investiţii totale de aproximativ 500 de milioane de euro prin atragerea de investiţii din partea fondurilor de capital privat şi a fondurilor de capital de risc.Fondul face parte din eforturile blocului comunitar de a juca un rol mai important în politica de apărare şi de a stimula activitatea de afaceri într-un sector considerat decisiv în faţa ameninţărilor la adresa securităţii interne şi a diferitelor conflicte armate din imediata vecinătate a Europei.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

În următorii patru ani, comisia se va concentra asupra tehnologiilor cu aplicaţii civile şi de apărare, a precizat comisia.

Citește și