• Miercuri, mii de lucrători Meta au primit e-mailuri de dimineață dacă mai aveau locuri de muncă.
  • Disponibilizările au afectat lucrătorii și mulți manageri din Facebook, Reality Labs, Instagram și WhatsApp.
  • A doua jumătate a reducerilor va veni la diviziile de afaceri luna viitoare.

Meta a început o nouă rundă de concedieri miercuri, iar angajații au fost din nou lăsați să descopere singuri care locuri de muncă, niveluri și echipe au fost afectate de aceste reduceri, scrie Business Insider.

Peste 1.000 de lucrători în funcții de tehnologie și inginerie s-au adunat în mesaje de grup văzute de Insider pentru a împărtăși informații și a discuta dacă ei sau colegii lor au fost disponibilizați într-o altă rundă de reduceri în timpul „Anului eficienței” Meta. Compania, cunoscută anterior ca Facebook, nu a specificat intern ce părți ale companiei au fost afectate. Meta a avut prima concediere în masă în noiembrie, când 11.000 de oameni au fost concediați.

Șefa de resurse umane de la Meta, Lori Goler, a postat marți seară o notă pe forumul intern Workplace al companiei, confirmând că o rundă de concedieri anunțată anterior va începe miercuri și că e-mailurile care informează oamenii despre statutul lor de angajare vor fi trimise începând cu ora 16.00. Reducerile au afectat lucrătorii din întreaga companie de la Facebook, Reality Labs, Instagram și WhatsApp.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Întreaga companie se frământă astăzi”, a spus un muncitor care a supraviețuit reducerilor „Disponibilizările au fost semnificative în organizații despre care toată lumea credea că nu vor fi afectate”, a spus un alt lucrător.

Meta va avea un alt set de concedieri luna viitoare, de data aceasta afectând rolurile de afaceri ale Meta. Aceste reduceri sunt așteptate să înceapă în săptămâna din 22 mai, după cum a raportat anterior Insider.

Managerii au fost puternic afectați

Rolurile de management, inclusiv managementul produselor, au fost puternic afectate de reducerile de miercuri, potrivit mesajelor văzute de Insider. Atât de mulți manageri tehnici de produs (TPM) din Reality Labs, Facebook și Instagram și-au pierdut locurile de muncă, încât un lucrător care a supraviețuit reducerilor a speculat că Meta „încearcă să scape complet de rolul TPM”.

Chiar și mai mulți manageri care au primit recent recenzii de performanță de rang înalt despre „îndeplinește toate așteptările” și „depășește așteptările” au fost concediați. Alți manageri au primit e-mailuri în care se spunea că vor fi mutați automat într-un nou rol de colaborator individual.

Mulți angajați Meta care au încă locurile de muncă au primit un nou manager fără să li se spună dacă managerul anterior a fost disponibilizat, au declarat mai multe persoane pentru Insider.

Citește și