• Un broker de iahturi încearcă să vândă de mai bine de cinci ani un submersibil deținut de OceanGate.
  • Acesta nu crede că submersibilul Antipodes va fi cumpărat vreodată.
  • Brokerul a declarat pentru Insider că „nu mai vrea să aibă de-a face” cu submersibilul.

Vrei să cumperi un submersibil OceanGate? Va trebui să scoți din buzunar 795.000 de dolari, scrie Insider.

Un broker de iahturi încearcă să vândă nava de cinci ani. Agentul și-a cam pierdut speranța după ce un alt submersibil OceanGate, Titan, a suferit o „implozie catastrofală” în adâncurile Oceanului Atlantic. Steve Reoch nu crede că va găsi vreodată un cumpărător. „Nu vreau să mai am nimic de-a face cu el”, a declarat pentru Insider Steve Reoch.

Submersibilul Antipodes a intrat pentru prima dată în viața lui Reoch după ce OceanGate l-a contactat și l-a rugat să îl vândă pentru ei, întrucât a mai fost reprezentant de vânzări și pentru alte submersibile de-a lungul anilor.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Nava a trecut prin mâinile „mai multor persoane și proprietari” înainte de a ajunge la OceanGate. Potrivit anunțului, Antipodes poate pătrunde la o adâncime de 1.000 de metri în ocean.

„Cu șase propulsoare electrice individuale de 5 cai putere, Antipodes este manevrabil la adâncime și confortabil pentru pilot, având o capacitate de patru membri ai echipajului”, scrie pe site-ul submersibilului.

Reoch a declarat că Antipodes a fost luat pentru o serie de scufundări, toate „de succes”. Una dintre acestea a fost o expediție de observare a rechinilor în care rapperul Macklemore a fost pasager. „Toată lumea s-a întors cu bine”, a spus Reoch.

Reoch a declarat pentru Insider că Antipodes va fi probabil „legat de litigii timp de ani de zile”, deoarece OceanGate, proprietarul submersibilului, a oprit „toate operațiunile de explorare și comerciale” săptămâna trecută.

El a spus că va retrage anunțul cu submersibilul în următoarele săptămâni și a menționat că există cineva care ar dori să îl cumpere, dar că nu ar vrea să fie implicat în vânzare din cauza litigiilor.

„Suntem în curs de a ne disocia de submersibil pentru că nu se va vinde”, a declarat Reoch pentru Insider. „Nimeni nu va putea să vândă submersibilul timp de ani de zile din cauza litigiilor, este o pierdere de timp pentru mine și așa a fost timp de cinci ani”.

Citește și