• Un broker de iahturi încearcă să vândă de mai bine de cinci ani un submersibil deținut de OceanGate.
  • Acesta nu crede că submersibilul Antipodes va fi cumpărat vreodată.
  • Brokerul a declarat pentru Insider că „nu mai vrea să aibă de-a face” cu submersibilul.

Vrei să cumperi un submersibil OceanGate? Va trebui să scoți din buzunar 795.000 de dolari, scrie Insider.

Un broker de iahturi încearcă să vândă nava de cinci ani. Agentul și-a cam pierdut speranța după ce un alt submersibil OceanGate, Titan, a suferit o „implozie catastrofală” în adâncurile Oceanului Atlantic. Steve Reoch nu crede că va găsi vreodată un cumpărător. „Nu vreau să mai am nimic de-a face cu el”, a declarat pentru Insider Steve Reoch.

Submersibilul Antipodes a intrat pentru prima dată în viața lui Reoch după ce OceanGate l-a contactat și l-a rugat să îl vândă pentru ei, întrucât a mai fost reprezentant de vânzări și pentru alte submersibile de-a lungul anilor.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Nava a trecut prin mâinile „mai multor persoane și proprietari” înainte de a ajunge la OceanGate. Potrivit anunțului, Antipodes poate pătrunde la o adâncime de 1.000 de metri în ocean.

„Cu șase propulsoare electrice individuale de 5 cai putere, Antipodes este manevrabil la adâncime și confortabil pentru pilot, având o capacitate de patru membri ai echipajului”, scrie pe site-ul submersibilului.

Reoch a declarat că Antipodes a fost luat pentru o serie de scufundări, toate „de succes”. Una dintre acestea a fost o expediție de observare a rechinilor în care rapperul Macklemore a fost pasager. „Toată lumea s-a întors cu bine”, a spus Reoch.

Reoch a declarat pentru Insider că Antipodes va fi probabil „legat de litigii timp de ani de zile”, deoarece OceanGate, proprietarul submersibilului, a oprit „toate operațiunile de explorare și comerciale” săptămâna trecută.

El a spus că va retrage anunțul cu submersibilul în următoarele săptămâni și a menționat că există cineva care ar dori să îl cumpere, dar că nu ar vrea să fie implicat în vânzare din cauza litigiilor.

„Suntem în curs de a ne disocia de submersibil pentru că nu se va vinde”, a declarat Reoch pentru Insider. „Nimeni nu va putea să vândă submersibilul timp de ani de zile din cauza litigiilor, este o pierdere de timp pentru mine și așa a fost timp de cinci ani”.

Citește și