• Vânzarea excepțională a ceasurilor lui Michael Schumacher a fost amânată.
  • Opt ceasuri de lux aparținând lui Michael Schumacher sunt licitate la Geneva.
  • Cel mai valoros, un FPJourne Vagabondage, a fost estimat la 2,2 milioane de dolari.

Casa de licitație Christi’s, care a început licitațiile de primăvară la Geneva, a fost ținta unui atac cibernetic. Cea mai importantă vânzare programată, a colecției de ceasuri a lui Michael Schumacher, a fost reportată pentru azi.

Ce știm despre ceasurile lui Schumacher scoase la licitație?

Printre piesele din această vânzare excepțională, cumpărătorii vor putea achiziționa un Rolex Daytona, cunoscut sub numele de „Paul Newman”, din oțel inoxidabil, estimat la 440.000 de dolari.

Un alt ceas excepțional este un cronograf Audemars Piguet Royal Oak din aur alb care se anunță la prețul de 280.000 de dolari și a fost cadoul pentru Crăciunul 2003 pe care campionul l-a primit de la mentorul sau, fost CEO al Ferrari, Jean Todt.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Dar punctul culminant al vânzării este FPJourne Vagabondage 1, din platină. Prețul de vânzare : 2,2 milioane de dolari. Acest ceas este tot un cadou de la Jean Todt, dar pentru Crăciunul următor. Valoarea este și simbolică. De la accidentarea gravă la schi din 2013, campionul de Formula 1 nu a mai apărut în public.

Ce se întâmplă cu acest atac cibernetic?

În mijlocul haosului, Christie’s a fost forțată să-și amâne licitația de mare profil. Atacul cibernetic, care a transmis valuri de șoc în sector, a scos site-ul și sistemele de licitație offline și a afectat în special planificarea licitațiilor de primăvară de la Geneva.

Christie’s a luat imediat măsuri pentru a limita pagubele și a-și asigura clienții. Licitația de ceasuri Michael Schumacher a fost mutată pentru azi, în speranța rezolvării problemelor tehnice.

A fost înființată o pagină de întreținere, care îi îndrumă pe clienți să contacteze birourile locale pentru orice comunicare. Înainte de incident, licitațiile Only Watch generaseră 28,3 milioane CHF, în ciuda absenței încărcărilor.

Citește și