- Rolls-Royce a finalizat primul pas pentru a-și îndeplini promisiunea de a vinde numai vehicule electrice până în 2030. Pe 18 octombrie, a dezvăluit modelul Spectre, complet electric, la sediul companiei din Goodwood, Anglia.
- Va fi una dintre cele mai puternice mașini electrice, capabilă să ajungă de la 0, la 100 km în 4,5 secunde și cu motor ce are putere echivalentă cu 576 CP.
- Testele de omologare pentru mașina electrică se vor termina în primăvara lui 2023.
Rolls Royce a dezvăluit primul model de serie complet electric din istoria sa, un coupe numit Spectre, despre care spune că este și cel mai aerodinamic model Rolls, potrivit Bloomberg.
Mașina va costa aproximativ 400.000 de dolari și vine cu o serie de specificații ieșite din comun.
Rolls Royce a anunțat în toamna lui 2021 că va lansa o mașină electrică și a spus că în 2030 întreaga gamă va fi electrificată.
În prezent, marca britanică a dezvăluit primul său model, Spectre, un automobil complet electric cu o lungime de 5,45 metri și o greutate de aproape 3.000 kg, cu baterii de 700 kg.
Va fi una dintre cele mai puternice mașini electrice, capabilă să ajungă de la 0, la 100 km în 4,5 secunde și cu motor ce are putere echivalentă cu 576 CP. Este de așteptat ca autonomia să fie de 520 km, iar bateria va fi una dintre cele mai puternice puse pe o mașină de serie: de 120 kWh.
Plimbare electrică
Spectre „este în primul rând un Rolls Royce și în al doilea rând o mașină electrică” , a declarat șeful companiei, Torsten Müller-Ötvös.
În gama de preț, Rolls va poziționa Spectre între SUV-ul Cullinan și sedan-ul Phantom. Compania se referă la Spectre ca fiind o „Ultra-Luxury Electric Super Coupe” .
Testele de omologare pentru mașina electrică se vor termina în primăvara lui 2023.
Pentru acest nou model compania utilizează platforma „Architecture of Luxury” folosită pentru Phantom și Cullinan.
Rolls Royce a avut în 2021 cel mai bun an din istoria sa, după ce vânzările au ajuns la 5.500 de mașini, crescând cu 49% într-un an în care cele mai multe mărci auto au scăzut din cauza crizei semiconductorilor.