• Compania de lansare a sateliților Virgin Orbit, fondată de Richard Branson, va înceta definitiv operațiunile în urma unui eșec major într-o misiune recentă.
  • Cererea de protecție în caz de faliment a fost depusă în Statele Unite, iar principalele active ale companiei au fost vândute la licitație, recuperându-se doar 1% din valoarea înregistrată în 2021 pe Wall Street.
  • Virgin Orbit, o divizie separată a Virgin Galactic, a reușit să atragă interesul investitorilor și să-și listeze acțiunile pe bursa de valori Nasdaq din New York în urma unei fuziuni, însă dificultăți financiare și eșecul misiunilor recente au dus la încheierea activităților companiei.

Virgin Orbit, compania de lansare a sateliților fondată de miliardarul britanic Richard Branson, a luat decizia de a înceta definitiv operațiunile, la scurt timp după un eșec semnificativ într-o misiune recentă.

Potrivit The Guardian, compania, cu sediul în California, a depus deja cererea de protecție în caz de faliment, la începutul lunii aprilie. Într-o licitație ulterioară, principalele active ale companiei au fost scoase la vânzare, iar aceasta a recuperat doar puțin peste 36 de milioane de dolari. Această sumă reprezintă doar 1% din valoarea înregistrată de companie la sfârșitul anului 2021 pe Wall Street, când era evaluată la 3,5 miliarde de dolari.

Prin intermediul unei declarații, Virgin Orbit a anunțat că activele sale au fost vândute celor patru ofertanți câștigători și a exprimat recunoștința față de angajați și părțile implicate: „De-a lungul istoriei sale, Virgin Orbit a fost în fruntea inovației și a adus contribuții substanțiale în domeniul lansării de rachete comerciale”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Virgin Orbit a fost o parte integrantă a afacerii de turism spațial Virgin Galactic, care a inclus un zbor suborbital al lui Branson în 2021, cu nouă zile înaintea rivalului său miliardar, fondatorul Amazon, Jeff Bezos. Înființată în 2017 ca o divizie separată a Virgin Galactic, Virgin Orbit a beneficiat de un val de entuziasm din partea investitorilor și a realizat o fuziune cu o entitate financiară la finalul anului 2021, listându-și acțiunile pe bursa de valori Nasdaq din New York.

Închidere definitivă a companiei reprezintă o dezamăgire pentru industria spațială, având în vedere contribuțiile semnificative aduse în domeniul lansărilor de rachete comerciale.

Citește și: