Virusul rămâne sub umbrele până la opt ore? Ospătar: „O să fie încă o lovitură pentru noi”

Dacă incidența Covid trece peste 7,5 la mie, terasele restaurantelor se vor închide la fel ca magazinele, la ora 18. Restaurantele sunt deja sunt închise la interior, iar această nouă restricție va împinge multe restaurante către faliment. Anul trecut fiecare restaurant a avut pierderi medii de 120.000 de euro.

Aproximativ 80% din cifra de afaceri a fost pierdută. Oana Iliescu, proprietara unui lanț de restaurante din București,
spune că oamenii s-a săturat de restricții.

Oana Iliescu, proprietar restaurant: „În fiecare zi ne uităm la știrile de la ora 1, ne uităm să vedem incidența pentru că trecând peste 7, ne așteptăm ca în câteva zile să ajungă peste 7,5. O să fie încă o lovitură pentru noi. Cu siguranță vor fi pierderi și mai mari pentru că majoritatea clienților ies după ora 6 de la muncă și ar fi ajuns la terasă. Oamenii s-au săturat de restricțiile care ni se dau după o zi pe alta.”

Carmen lucrează ca ospătar. Consideră că aceaste noi restricții sunt exagerate.


Carmen Ivana, ospătar: „Sperăm ca restricțiile din weekend să nu fie valabile și în cursul săptămânii să fie nevoie să închidem mai devreme și să ne fie din ce în ce mai greu. Sperăm ca numărul de infectări să nu crească peste 7,5 la mie.”

Pompiliu Constantinescu este unul dintre clienți. El spune că restricțiile sunt necesare, dar și exagerate.

Pompiliu Constantinescu, client: „Bineînțeles că ne afectează. În primul rând este vorba de libertatea noastră. Nu mai putem merge la o terasă, nu mai putem merge prin parc. Trebuie să ajungem acasă la ora 8. E cumplit, ne culcăm odată cu gâinile.”

Iată cum a arătat „păcăleala“ de ieri:

FAKE NEWS: Un studiu OMS arată că virusul rămâne sub umbrele până la opt ore. Arafat anunță că terasele trebuie să elimine umbrelele și corturile

După anunțatele restricții și măsuri de protecție, Raed Arafat vine cu o suplimentare pentru cei care merg la terase. Vor fi eliminate umbrelele și corturile. Un studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății arată faptul că SARS-COV-2 rămâne sub umbrele până la opt ore. Pompiliu este revoltat de această măsură.

„Măsura în sine mi se pare total absurdă. Vreau, nu vreau, trebuie să vin cu umbrela de acasă. Nu vreau să mi se adauge la nota de plată. Sunt obligat să port după mine umbrelă, rucsac, mănuși, dezinfectant”, a spus Pompiliu Constantinescu.

Oana Iliescu este proprietara unui restaurant din București. Spune că nu a primit banii promiși de stat. Restricțiile, în schimb, nu întârzie să apară. Dar vede și o oportunitate aici.

„Iarăși încă o nouă restricție. Ne conformăm ca de fiecare dată. Am strâns corturile, am strâns umbrelele. De data vreau să o iau ca o oportunitate de a încasa totuși ceva și ne-am gândit să facem niște pachete care să aibă umbrelă, vizieră, combinezon, gel dezinfectant. Am făcut pachete de la 90 de lei. Ne-am mai gândit și la niște pachere VIP. Am făcut doar cinci pachete VIP semnate de Smiley, astea fiind undeva la 250 de lei”, a spus Oana Iliescu.

Carmen lucrează ca ospătar, iar această nouă restricție chiar îi convine. Scapă de una dintre responsabilități.

„Partea bună a acestui lucru este că nu mai stau să desfac și să strâng umbrelele după fiecare client. Nu mai stau cu grija lor că ar cădea, rănesc clientul sau ce se mai poate întâmpla. Faptul că un client poate cumpăra de la noi un combinezon mă face să mă simt mai protejată”, susține Carmen Ivana.

Raed Arafat spune că măsura este necesară pentru reducerea presiunii asupra sistemului sanitar, în general, și asupra secțiilor ATI, în special.

„Noi ce încercăm să reducem este contactul și aglomerația și mișcarea oamenilor care duce în final la această răspândire. Teama noastră clar rămâne să avem o suprasolicitare a sistemului sanitar și acesta este motivul pentru care luăm toate aceste măsuri care deranjează”, a declarat șeful DSU.

Exit mobile version