• Universitatea din Suffolk și profesioniști din domeniu fac un curs de licență pentru Esports.
  • Acest curs e recunoscut de BEA, care acoperă subiecte ca design și analiza gameplay-ului.
  • Ana Dumbravă, Andrei Pascu și Ovidiu Pătrașcu sunt exemple de succes de la noi, în Esports.

Dacă ai visat vreodată să ajungi următorul Faker sau Caps, ei bine Universitatea din Suffolk îți pregătește diploma pentru Esports. Va implementa un curs de licență, în parteneriat cu specialiști din domeniu, care să te pregătească pentru o carieră în gamingul profesionist.

Cum obții această diplomă?

Trebuie să te înscrii la acest curs de licență. Profesorul Stuart Harmer spune că acest curs e important și oferă studenților o cale esențială în industrie. Recunoscut de British Esports Association, cursul îți va oferi cunoștințe, abilități și experiență în diverse domenii ale industriei Esports, de la IT și marketing la sport și afaceri.

Cursul va acoperi subiecte precum designul jocului și analiza gameplay-ului competitiv, iar universitatea investește într-un laborator de ultimă oră pentru organizarea propriilor evenimente și turnee. Decanul Harmer subliniază creșterea interesului pentru E-sporturi și rolul crucial pe care-l joacă în progresul studenților în industrie.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Români remarcabili din domeniu

Avem și noi câțiva campioni mondiali la FIFA și League of Legends.

Ana Dumbravă de exemplu e un jucător profesionist român de Counter-Strike. A urcat din nou pe scena celor mai buni jucători esports, după ce în 2022 a fost desemnată pentru prima dată cea mai bună jucătoare de CS:GO din lume. Apoi Andrei Pascu cu nick name „Odoamne” singurul român care participă la competiția internațională de League of Legends. Andrei Pascu, cunoscut de iubitorii acestui joc drept „Odoamne”, este un jucător român, care e singurul în acest moment care participă la cele mai importante competiții. Și Ovidiu Pătrașcu, Ovvy, campion național de 12 ori, câștigător a 3 competiții internaționale și vice-campion mondial de 4 ori la FIFA.

Citește și