• Warren Buffett a criticat sâmbătă modul în care au fost gestionate tumulturile recente din sectorul bancar.
  • Buffett a avertizat, de asemenea, cu privire la un „tribalism” în creștere la Washington, unde partizanatul îi determină pe oameni să vorbească unii pe lângă alții.
  • A șasea cea mai bogată persoană din lume, Buffett conduce din 1965 Berkshire, ale cărei zeci de afaceri includ asigurările auto Geico.

Warren Buffett a criticat sâmbătă modul în care au fost gestionate tumulturile recente din sectorul bancar și a declarat că o confruntare privind plafonul de îndatorare ar putea aduce „turbulențe” în sistemul financiar, chiar dacă a oferit un vot de încredere în Statele Unite și în conglomeratul său Berkshire Hathaway Inc (BRKa.N), scrie Reuters.

Luând cuvântul la adunarea anuală a acționarilor Berkshire, Buffett a criticat modul în care politicienii, autoritățile de reglementare și presa au tratat recentele falimente ale Silicon Valley Bank, Signature Bank și First Republic Bank, spunând că mesajele „foarte proaste” pe care le-au transmis au speriat inutil deponenții. „Frica este contagioasă”, a spus el, adăugând că „nu poți conduce o economie” atunci când oamenii se îngrijorează dacă banii lor sunt în siguranță în bănci.

Buffett a avertizat, de asemenea, cu privire la un „tribalism” în creștere la Washington, unde partizanatul îi determină pe oameni să vorbească unii pe lângă alții. „Trebuie să ne perfecționăm, într-un anumit fel, democrația pe măsură ce avansăm”, a spus el. „Dar dacă aș mai avea de ales, aș vrea să mă nasc în Statele Unite. Este o lume mai bună decât cea pe care am avut-o vreodată”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Buffett a vorbit la câteva ore după ce Berkshire a înregistrat un profit trimestrial de 35,5 miliarde de dolari și a declarat că a răscumpărat 4,4 miliarde de dolari din propriile acțiuni, semn că a considerat acțiunile subevaluate. În schimb, a vândut acțiuni ale altor companii în valoare de 13,3 miliarde de dolari, într-un trimestru în care indicele S&P 500 (.SPX) a crescut cu 7%.

A șasea cea mai bogată persoană din lume, Buffett conduce din 1965 Berkshire, ale cărei zeci de afaceri includ asigurările auto Geico, compania feroviară BNSF și nume de consum precum Dairy Queen și Fruit of the Loom. În cadrul reuniunii, Buffett, în vârstă de 92 de ani, care este președinte și director executiv al Berkshire, și vicepreședintele Charlie Munger au răspuns timp de cinci ore la întrebările acționarilor. Vicepreședinții Greg Abel, 60 de ani, și Ajit Jain, 71 de ani, s-au alăturat în cursul dimineții.

Citește și