• Silvia Năstase, care a jucat mai bine de două decenii pe scena Teatrului Național București, în perioada 1980 – 2004, a părăsit scena.
  • Iubita actrită a fost un adevărat icon la nivelul teatrului românesc.
  • Actrița a fost cunoscută și pentru prestațiile sale din reclamele de la televizor.

Astăzi este doliu în teatrul românesc, actrița Silvia Năstase a murit, urmând să fie înmormântată, miercuri, 14 iunie la Cimitirul Andronache, scrie TNB.

Silvia a avut roluri în spectacole precum „Take, Lanke și Cadîr“, „Romeo și Julieta“, „Așteptând la Arlechin“ sau „Trilogia Antică“. A debutat la Teatrul Național București în „Gimnastică sentimentală“ și a încheiat activitatea scenică cu „Povestiri din zona interzisă“.

În perioada 1965 – 1981 a lucrat la Teatrul de Stat din Brăila și la Teatrul Municipal din Ploiești, artista a jucat sute de roluri . Pe lângă reclame, Silvia este recunoscută și pentru serialul „Lumini și umbre”, „Nunta de piatră” și „Iarba verde de acasă”.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Pagina de Facebook a Teatrului Național București a adus un ultim omagiu regretatei actrițe.

De ce a fost numită ,,bunica” reclamelor

Actrița a fost prezentă la sute de castinguri pentru reclame, Silvia spunea că rolul de bunică din reclame i se potrivește perfect. Despre popularitatea personajului său din reclama Corega din 2010, a spus: „Parc-aş fi la mine acasă. Sunt foarte naturală şi convingătoare. Oamenii parcă spun: e de-a noastră, e vecina de la scara alăturată. Îmi place acest rol, m-am obişnuit cu el.

Actrița se lupta de ceva vreme cu o boală cruntă, fiind diagnosticată cu cancer. Fiul ei a decis să o interneze la un azil pentru bătrâni, unde a putut primi îngrijirile de care avea nevoie.

Citește și: