• Silvia Năstase, care a jucat mai bine de două decenii pe scena Teatrului Național București, în perioada 1980 – 2004, a părăsit scena.
  • Iubita actrită a fost un adevărat icon la nivelul teatrului românesc.
  • Actrița a fost cunoscută și pentru prestațiile sale din reclamele de la televizor.

Astăzi este doliu în teatrul românesc, actrița Silvia Năstase a murit, urmând să fie înmormântată, miercuri, 14 iunie la Cimitirul Andronache, scrie TNB.

Silvia a avut roluri în spectacole precum „Take, Lanke și Cadîr“, „Romeo și Julieta“, „Așteptând la Arlechin“ sau „Trilogia Antică“. A debutat la Teatrul Național București în „Gimnastică sentimentală“ și a încheiat activitatea scenică cu „Povestiri din zona interzisă“.

În perioada 1965 – 1981 a lucrat la Teatrul de Stat din Brăila și la Teatrul Municipal din Ploiești, artista a jucat sute de roluri . Pe lângă reclame, Silvia este recunoscută și pentru serialul „Lumini și umbre”, „Nunta de piatră” și „Iarba verde de acasă”.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
CE VOR PRIMARII ÎN 2024?
DR. HASHEM VREA SĂ FACĂ TRANSPLANT DE CAP
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
DEVII DEPENDENT DE PASTILELE PENTRU SLĂBIT

Pagina de Facebook a Teatrului Național București a adus un ultim omagiu regretatei actrițe.

De ce a fost numită ,,bunica” reclamelor

Actrița a fost prezentă la sute de castinguri pentru reclame, Silvia spunea că rolul de bunică din reclame i se potrivește perfect. Despre popularitatea personajului său din reclama Corega din 2010, a spus: „Parc-aş fi la mine acasă. Sunt foarte naturală şi convingătoare. Oamenii parcă spun: e de-a noastră, e vecina de la scara alăturată. Îmi place acest rol, m-am obişnuit cu el.

Actrița se lupta de ceva vreme cu o boală cruntă, fiind diagnosticată cu cancer. Fiul ei a decis să o interneze la un azil pentru bătrâni, unde a putut primi îngrijirile de care avea nevoie.

Citește și: