• Josephine Chaplin a murit pe 13 iulie la Paris la vârsta de 74 de ani.
  • Josephine Chaplin a fost al 6-lea copil a lui Charlie Chaplin și Oona O’Neill.
  • Josephine Chaplin este cunoscută din filmele „Escape to the Sun” și din „A Countess from Hong Hong”.

Josephine Chaplin, fiica lui Charlie Chaplin și a celei de-a patra soții a acestuia, Oona O’Neill, a murit pe 13 iulie la Paris la vârsta de 74 de ani, scrie The Guardian.

Josephine Chaplin a fost al 6-lea din cei 11 copii pe care i-a avut legenda comediei pe ecran și al 3-lea din cei 8 pe care i-a avut cu Oona O’Neill, actriță și fiică a dramaturgului Eugene O’Neill, laureat al premiului Nobel.

Cariera în actorie

Josephine Chaplin s-a născut în Santa Monica, California, în martie 1949. Ca actriță, a jucat în filmul „Escape to the Sun” regizat de Menahem Golan, împreună cu Vittorio De Sica și Maurice Ronet. Un alt film recunoscut este „L’odeur des fauves” cu Klaus Kinski și „The Bay Boy” cu Liv Ullman și Kiefer Sutherland.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PROGNOZA METEO DE PAȘTE
TU DE CE TE BUCURI
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE
CE FILME VEZI DE PAȘTE
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE

A apărut pentru prima dată pe ecran la vârsta de 3 ani, în „Limelight”, filmul a fost regizat și interpretat de tatăl ei. A apărut, de asemenea, în filmul „A Countess from Hong Kong”, în 1967. Dar Josephine Chaplin a lucrat în filme franceze, printre care se numără „Nuits rouges” și „À l’ombre d’un été”.

Josephine Chaplin s-a căsătorit de 2 ori, prima dată cu omul de afaceri grec Nikki Sistovaris și după cu arheologul Jean-Claude Gardin.

Citește și: