• Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic s-au luptat timp de aproape cinci ore pentru a câştiga cel mai râvnit turneu de Grand Slam din tenis.
  • Miza a fost nu numai trofeul şi locul 1 mondial, ci şi cel de lider al câştigurilor financiare în 2023.
  • Carlos Alcaraz a câştigat totul învingându-l pe Novak Djokovic în cinci seturi pentru a-şi adjudeca al doilea titlu de Grand Slam.

Pe lângă titlu şi locul 1 în clasament, finala a oferit un cec consistent de 2.350.000 de lire sterline învingătorului.

A fost cu 17,5% mai mare decât a câştigat campionul de anul trecut, Djokovic, când l-a învins pe Nick Kyrgios.

Carlos Alcaraz a câştigat totul învingându-l pe Novak Djokovic în cinci seturi pentru a-şi adjudeca al doilea titlu de Grand Slam, iar conturile sale s-au „îngroşat” cu 2,35 milioane de lire sterline.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE

Asta face ca spaniolul să fi dus premiile câştigate în acest sezon la impresionanta sumă de 7.814.414 dolari, cifră ce îl situează pe primul loc în topul câştigurilor.

Alcaraz a intrat, de asemenea, în Top 30 în ceea ce priveşte premiile în bani câştigaţi din toate timpurile, el debutând în circuitul ATP la 16 ani, la Openul de la Rio din 2020.

Djokovic, care a terminat pe locul al doilea în acest an, a luat acasă 1.175.000 de lire sterline de la Slamul pe iarbă şi îşi duce câştigurile din acest sezon la 6.563.115 dolari.

Djokovic îl devansează pe Daniil Medvedev, aflat pe locul al treilea, cu cel puţin 900.000 de dolari, în ciuda faptului că rusul a câştigat cu două titluri mai mult şi cel puţin 10 meciuri în plus.