• Art Safari Kids Edition are loc între 1 și 5 iunie la Palatul Dacia-România din București.
  • Evenimentul aduce în prim-plan expoziții fascinante cu jocuri și jucării vintage.
  • Cei mici vor putea participa și la ateliere de desen și pictură.

Palatul Dacia-România de pe Lipscani găzduiește cel mai palpitant eveniment cultural destinat întregii familii: Art Safari Kids Edition, care are loc între 1 și 5 iunie. Evenimentul aduce în prim-plan expoziții fascinante cu jocuri și jucării vintage de la Muzeul Jucăriilor, precum și costume și păpuși, alături de filme și spectacole pregătite în colaborare cu cele mai îndrăgite teatre pentru copii din București, cum ar fi Teatrul Țăndărică, Teatrul „Ion Creangă” și Opera Comică pentru Copii.

Mihail Dumitru, reprezentant al Asociației Muzeul Jucăriilor, subliniază impactul emoțional al acestor expoziții asupra adulților: Sunt mulți adulți, cei trecuți de 35 de ani, care își aduc aminte că au prins o jucărie. Revăd o jucărie după mai mulți ani. Și vorbesc de bunici, care, tot așa, găsesc o jucărie și le dau lacrimile, că nu au mai văzut-o de 50-60 de ani. În rândul adulților, este un succes sigur. Și chiar și copiii, până la o anumită vârstă, sunt plăcut impresionați de aceste jucării.

Cei mici vor putea participa și la ateliere de desen și pictură, unde își vor putea exprima creativitatea. Art Safari Kids găzduiește creații impresionante, de mari dimensiuni, realizate din piese LEGO, precum și creații inspirate din universul Avatar. Vizitatoarea Ioana Ionescu exprimă impresia sa despre eveniment: Mi se pare că este un muzeu foarte bine organizat și că arată super bine. Cred că este foarte educativ pentru copii să poată să vadă cum se jucau părinții lor și să vadă diferențele dintre jucăriile de atunci și jucăriile din prezent. Cred că erau mult mai practice.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Art Safari Kids Edition oferă astfel o călătorie în timp și în imaginație pentru întreaga familie, aducând bucurie și amintiri atât celor mici, cât și celor mari. Prin colaborarea cu teatrele de renume și expozițiile interactiv-educative, evenimentul se transformă într-o experiență culturală captivantă și plină de creativitate. Este o ocazie unică de a descoperi jucării vintage, de a participa la ateliere artistice și de a se bucura de creațiile remarcabile realizate din piese LEGO și inspirate din universul Avatar.

Citește și: