• Michelangelo a locuit 2 luni într-un subsol din cauza unor conflicte cu familia de Medici.
  • Artistul a fost grațiat de papa Clement pentru a putea termina fresca din Capela Sixtină.
  • Încăperea cu desenele lui Michelangelo va fi deschisă publicului pe 15 noiembrie la Florența.

În urmă cu 500 de ani, Michelangelo Buonarotti s-a ascuns în subsolul unei case, pe pereții căreia a desenat schițe de figuri omeneşti. Desenele au rămas uitate, dar acum le vom putea vedea din nou.

La început, Michelangelo era sprijinit de familia bogată de Medici, care a sprijinit foarte mulți artiști, muzicieni, artiști plastici. Apoi a intervenit un conflict între artist și familie, Michelangelo ar fi sprijinit o revoltă împotriva acestei familii, dar din familie de Medici făcea parte și Papa Clement al VII-lea, care era la putere la Vatican și avea o putere foarte mare.

Papa Clement s-a supărat din cauza asta pe Michelangelo și a emis un ordin de moarte împotriva sa, astfel că trebuia omorât. De frică, Michelangelo s-a ascuns timp de două luni în pivnița unei capele. Acolo a stat două luni și a desenat figuri omenești pe pereții pivniței.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Desenele sunt expuse acum pentru că pivnița a fost descoperită relativ târziu, în 1975, întâmplător, șeful muzeului dorind să extindă spațiul muzeului și a descoperit această pivniță.

Citește și: