• Punctele slabe ale lui Trump l-au ajutat pe Biden să ajungă la Casa Albă.
  • Vulnerabilitățile actualului președinte l-ar putea duce pe predecesorul său la o revenire.
  • Cei doi se îndreaptă probabil spre o revanșă în alegerile generale.

Cu un an înainte de alegerile din 2024, o națiune deja divizată este blocată într-o buclă politică: Punctele slabe ale președintelui Trump l-au ajutat pe președintele Biden să ajungă la Casa Albă, iar acum vulnerabilitățile actualului președinte l-ar putea duce pe predecesorul său la o revenire.

Biden, cel mai în vârstă președinte al națiunii la vârsta de 80 de ani, este pe cale să recupereze nominalizarea partidului, dar au fost mai multe probleme cu care s-a confruntat președintele. Aici avem scandalul legat de vârsta lui, de frustrarea legată de modul în care a gestionat economia și de anxietatea legată de două războaie.

Referitor la Trump, în vârstă de 77 de ani, are un avans confortabil în încercarea de a obține pentru a treia oară nominalizarea republicană, chiar dacă mulți alegători sunt mai degrabă reținuți din cauza eforturilor sale repetate de a anula rezultatele alegerilor din 2020 și de numeroasele acuzații penale cu care se confruntă. Cei doi se îndreaptă probabil spre o revanșă în alegerile generale care se vor desfășura cel mai probabil pe un fundal de nemulțumire, punând față în față doi candidați mai puțin populari atunci când vine vorba de subiectul inflației, avortului și, desigur, rolul Americii într-o lume instabilă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
BEYONCE FACE SHOW LA VMA
MEGHAN FACE PARTENERIAT CU NETFLIX
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ

Cursa ar fi una pentru cărțile de istorie – prima revanșă între candidații principalelor partide din anii ’50 încoace. În cazul în care Biden și Trump vor fi din nou în frunte cu candidații partidelor lor, competiția îi va pune față în față. Dacă Trump va învinge, el ar deveni primul fost președinte care revendică Casa Albă de la Grover Cleveland în 1892.

Citește și: