• Casa Filipescu Cesianu prezintă „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”.
  • Circul Metropolitan Bucureşti ți-a pregătit o repriză de acrobaţii pe Calea Victoriei.
  • Pe Calea Victoriei găsești spectacole-lectură interactive de la ora 18.00.

Bucureștenii și turiștii au parte de un nou weekend pietonal pe Calea Victoriei. Aici vor găsi activități atât pentru adulți cât și pentru copii. Nu uita că în timpul evenimentului „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei este restricționat.

Cum se anunță weekend-ul?

Weekendul se anunță a fi plin de activități la Strazi deschise. În prima parte a zilei, Casa Filipescu Cesianu așteaptă vizitatorii să vadă „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”. Este primul proiect expozițional de antropologie urbană din România. Și pe Calea Victoriei, la intersecţia cu bulevardul Dacia,
între orele 16.00 şi 20.00,afli cum să reacționezi în cazul unui seism prin ateliere, concursuri și premii.
Îți mai spun și că astăzi, Circul Metropolitan Bucureşti ți-a pregătit o repriză de acrobaţii în zona Monumentul Renaşterii de pe Calea Victoriei.

Ce spectacole de teatru poți vedea?

Pe trotuarul din faţa parcului Nicolae Iorga de pe Calea Victoriei revin Spectacolele-lectură interactive ale proiectului „Ochii minţii”. Actori profesionişti, precum Ioana Flora, Richard Bovnoczki, sau Cristi Toma
îşi propun să redescopere alături de public, umorul din textele celebre ale lui I.L. Caragiale.
Spectacolele încep în ambele zile de weekend de la ora 18.00. Dacă mergi să îi vezi, ai șansa să poți juca și tu, pentru că personajele celebre ca Farfuridi, Brânzovenescu sau Spiridon vor fi selectate din rândul publicului și se vor putea alătura artiştilor.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Și în fața Muzeului Naţional de Artă a României te așteaptă două spectacole ale Teatrului de Animaţie Ţăndărică. Sâmbătă, de la ora 18.00, ai „Motanul încălţat”un spectacol cu păpuşi la paravan şi marionete uriaşe, măşti, pantomimă și multe aventuri. Iar Duminică, în faţă MNAR de la aceeași oră ai spectacolul „Capra cu trei iezi”.

Citește și: