• „Când ai încetat să mai fii copil, ai murit de mult”, Constantin Brâncuși.
  • C.Brâncuși: „Nu putem să-l ajungem niciodată pe Dumnezeu, însă curajul de a călători spre el rămâne important.”
  • Brâncuși: „Simplitatea este partea esențială a lucrurilor complicate.”

Peste 200 de exponate culese din întreaga lume vor fi prezentate la Centrul Pompidou. Expoziția are loc între 27 martie și 1 iulie. Constantin Brâncuși nu a mai făcut niciodată subiectul unei expoziții de o asemenea amploare. Este organizată de Centrul Pompidou, unde se află și atelierul artistului, și va fi deschisă doar pentru 3 luni, din cauza lucrărilor de restaurare a muzeului.

La ce să ne așteptăm de la această expoziție, care se anunță un mare eveniment?

Este de fapt o colecție de aproape două sute de sculpturi, precum și fotografii, desene, filme, arhive, unelte și mobilier din atelierul lui care vor fi expuse. Realizată cu ocazia mutării complete a atelierului Brâncuși în contextul lucrărilor de renovare a Centrului Pompidou, această expoziție oferă ocazia unică de a reciti arta acestui imens artist din secolul XX într-o nouă lumină, se spune pe situl centrului Pompidou. Atelierul, bijuterie a colecției Muzeului încă de la moștenirea lui de către statul francez în 1957, formează matricea acestei retrospective, care reunește seturi de sculpturi inedite până acum, grație unor împrumuturi importante de la marile muzee internaționale.

Când vom putea vedea expoziția?

Este inaugurată pe 27 martie și va dura până pe 1 iulie 2024, între 11:00 – 21:00, în fiecare luni, miercuri, vineri, sâmbătă, duminică. Iar joi aveți o nocturnă până la ora 23. Organizatorii ne recomandă să facem rezervarea în avans pe site-ul muzeului.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Citește și