• Un ceas de buzunar din aur de pe Titanic s-a vândut pentru 1,2 milioane de lire sterline.
  • Ceasul a fost vândut sâmbătă unui colecționar privat din SUA la Henry Aldridge & Son din Devizes.
  • Proprietarul inițial al ceasului, omul de afaceri John Jacob Astor, s-a scufundat odată cu nava în 1912, la vârsta de 47 de ani.

Un ceas de buzunar din aur care a fost recuperat din costumul celui mai bogat om de pe Titanic s-a vândut pentru un record de 1,2 milioane de lire sterline.

Ceasul a fost vândut sâmbătă unui colecționar privat din SUA la Henry Aldridge & Son din Devizes, Wiltshire, pentru cea mai mare sumă vreodată pentru suvenirele Titanic, au spus licitatorii. Proprietarul inițial al ceasului, omul de afaceri John Jacob Astor, s-a scufundat odată cu nava în 1912, la vârsta de 47 de ani, după ce și-a văzut noua soție, Madeleine, pe o barcă de salvare.

Cea mai mare sumă plătită anterior pentru artefactele Titanic a fost de 1,1 milioane de lire sterline pentru o vioară care a fost cântată în timp ce nava s-a scufundat – care a fost vândută la aceeași casă de licitații în 2013, potrivit licitatorilor.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Un purtător de cuvânt al licitatorilor a declarat că suma de 1,2 milioane de lire sterline include și taxele plătite de cumpărător. Cutia pentru vioară a fost vândută sâmbătă la aceeași licitație cu ceasul de buzunar pentru 360.000 de lire sterline.

Licitatorul Andrew Aldridge a declarat agenției de presă PA că prețurile aduse de suvenirurile Titanic la vânzare au fost „absolut incredibile”. El a spus: „Ele reflectă nu numai importanța artefactelor în sine, ci și raritatea lor, dar arată, de asemenea, atractivitatea și fascinația de durată față de povestea Titanicului.

„112 ani mai târziu, încă vorbim despre navă, pasageri și echipaj.”

În loc să-și încerce norocul cu o altă navă de siguranță, Astor îmbrăcat impecabil, care era un membru proeminent al bogatei familii Astor, a fost văzut ultima dată fumând o țigară și discutând cu un coleg de pasager. Trupul său a fost recuperat din Oceanul Atlantic șapte zile mai târziu și a fost găsit ceasul de buzunar Waltham din aur rafinat de 14 carate, gravat JJA.

Aldridge a spus: „Astor este a fost cunoscut drept cel mai bogat pasager [de la] bordul RMS Titanic și se credea că se numără printre cei mai bogați oameni din lume la acel moment, cu o avere netă de aproximativ 87 de milioane de dolari – echivalentul a câteva miliarde de dolari în prezent. .

„La ora 23:40, pe 14 aprilie 1912, Titanic a lovit un aisberg și a început să ia apă. „La început, Astor nu a crezut că nava era în vreun pericol grav, dar mai târziu a fost evident că se scufunda și căpitanul a început o evacuare după miezul nopții, așa că și-a ajutat soția să urce barca de salvare 4.”

Madeleine Astor a supraviețuit, iar cadavrul soțului ei a fost recuperat pe 22 aprilie, nu departe de scufundare. Ceasul a fost predat fiului lui Astor, Vincent, fiului secretarului executiv al tatălui său, William Dobbyn.

Citește și