• Muzeul îi consacra lui Brâncuși o retrospectivă în prima jumătate a anului viitor
  • Peste 200 de lucrări, sculpturi, schițe, manuscrise, filme și documente de arhivă sunt reunite la Centrul Pompidou
  • Expoziția va avea loc în prima jumătate a anului viitor.

A marcat istoria artei cu sculpturile sale originale care au spart tiparele. Constantin Brâncuși continuă să fascineze lumea chiar și într-un oraș care nu duce lipsă de artiști, ca Parisul.

Centrul Pompidou din Paris îi dedică lui Constantin Brâncuși o expoziție specială.

Cum a luat naștere ideea

Constantin Brâncuși, unul dintre marile nume din arta contemporană și mai ales din lumea sculpturii, este considerat un precursor, un adevărat maestru în domeniul său. Prin urmare, nu este de mirare că Centrul Pompidou organizează o expoziție retrospectivă în cinstea sa, în prima jumătate a anului viitor, mai ales că același Centru deține, prin donația artistului, atelierul său în forma pe care o avea la moartea sa și care poate fi vizitat gratuit.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Denumită „Brâncuși, arta abia a început”, această expoziție reunește 200 de sculpturi, fotografii, desene, filme și documente de arhivă. Astfel, poate fi admirată întreaga carieră a acestui artist influent și inovator, de la începuturi până la marile sale succese, inclusiv lucrările mai controversate.

Sculptorul român, cu identitatea care îl face unic, admirat și criticat,  a devenit referință în sculptura abstractă, și a pus bazele unei arte suprarealiste și minimaliste. Perfecționându-și arta, creatorul a reușit să dea viață simbolurilor pure.

Citește și