• Un sondaj de opinie Odoxa a arătat că aproape unul din doi Françiliens – locuitori ai regiunii pariziene – consideră acum că Jocurile sunt un lucru rău”.
  • Ratingul negativ de 44% a fost dublu față de cel înregistrat în 2021.
  • Același sondaj a constatat că 52% dintre françiliens se gândeau să părăsească Parisul pe durata Jocurilor.

Primarul orașului, Anne Hidalgo, a declarat din senin că transportul pentru Jocurile de vara viitoare nu va fi gata la timp”. Apoi s-a anunțat că, în loc ca autobuzele și metroul să fie gratuite pentru deținătorii de bilete de competiție – așa cum s-a promis în oferta Parisului pentru Jocuri – tarifele se vor dubla în cele șase săptămâni ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice, scrie BBC.

Șeful poliției a dezvăluit că planul său de securitate cuprinde nu mai puțin de patru zone de excludere distincte în jurul fiecărui loc de desfășurare a Jocurilor Olimpice – ceea ce l-a determinat pe șeful sindicatului hotelier să spună că este atât de complicat încât mă doare capul doar uitându-mă la el”.

Un sondaj de opinie Odoxa a arătat că aproape unul din doi Françiliens – locuitori ai regiunii pariziene – consideră acum că Jocurile sunt un lucru rău”. Ratingul negativ de 44% a fost dublu față de cel înregistrat în 2021. Același sondaj a constatat că 52% dintre françiliens se gândeau să părăsească Parisul pe durata Jocurilor. Percepțiile despre Jocuri ating nivelul de alertă”, a raportat Odoxa.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În dimineața zilei de 9 iunie votez la alegerile europene, apoi plec de aici până în septembrie”, spune Evelyne, 65 de ani, întâlnită în Place de la Concorde (scena mai multor evenimente, inclusiv break-dance sau, cum spun francezii în mod fericit, le breaking).

Parisul va fi insuportabil”, adaugă ea. Imposibil să parchezi; imposibil să te deplasezi; imposibil să faci ceva. Madame Hidalgo a distrus Parisul, iar eu nu vreau să iau parte la Jocuri”. Cât timp mai este până când șeful poliției ne va cere pur și simplu nouă, parizienilor, să părăsim orașul?”, a întrebat un alt locuitor pe rețelele de socializare.

Desigur, în orice an normal, în iulie și august, Parisul este deja părăsit de o mare parte a populației sale, care preferă să își închirieze a doua casă la țară sau pe coastă – de aceea orașul pare atât de plăcut gol pentru vizitatori. Închirierile în timpul Jocurilor sunt de până la patru ori mai mari decât tarifele normale, și este greu de găsit un parizian care să nu ia în considerare cel puțin această mană cerească.

Citește și