• Firma Icon din Texas a prezentat cel mai mare cartier imprimat 3D din lume.
  • Oamenii pot cumpăra o casă în acest complex, cu un preț de pornire de 475.000 de dolari.
  • Toate materialele folosite în interiorul unei case sunt echipate cu panouri solare.

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să trăiești într-o casă 3D? Nu, nu este o casă în miniatură și nici o casă din hârtie, ci este cel mai nou proiect inovator al firmei Icon din Texas, care îți prezintă cel mai mare cartier imprimat 3D din lume. Firma a folosit deja imprimarea 3D pentru a construi locuințe sociale, în Mexic și Texas, iar acum își propune să construiască un cartier luxos în Georgetown, scrie CNN.

Pereții sunt realizați dintr-un amestec de beton numit Lavacrete, care se toarnă în compoziția unei case cu ajutorul unor imprimante robotizate. Imprimantele 3D pot construi clădiri fără formele de beton în care se toarnă de obicei ciment, ceea ce poate reduce semnificativ utilizarea globală a materialului.

Care sunt beneficiile unei case realizate de o imprimantă 3D

Jason Ballard, CEO-ul proiectului, îți spune care sunt beneficiile unei astfel de case: „Feedback-ul unanim al oamenilor care au fost aici și au rămas până acum este că o astfel de casă este spectaculoasă și, de fapt, prin comparație cu gips-cartonul și multe dintre finisajele cu care ne-am obișnuit în lumea modernă se simt cam banale comparându-le, așa că suntem foarte mândri de asta”.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Jason spune că imprimarea 3D oferă locuințe de înaltă calitate, mult mai rapid construite și la prețuri mult mai accesibiliedecât alte metode covenționale de construcție. Casele imprimate 3D au dimensiuni cuprinse între 1.500 și 2.100 de metri pătrați și au între trei și patru dormitoare. Prețul unei astfel de case? Între 475.000 și 599.000 de dolari.

„Aici, sentimentul pe care îl ai este că te-ai întors în istoria omenirii, atunci când stăteai într-o peșteră. E totul foarte confortabil și sigur, e un loc în care te poți odihni și relaxa”, mai povestește Jason.

Citește și