• Paris Fashion Week Haute Couture ajunge astăzi la final.
  • Manechinele fără cap în smokinguri negre purtate de modele au fost vedetele colecției Viktor and Rolf.
  • Pierpaolo Piccioli îl citează pe Brâncuși când descrie colecția Valentino: „Simplitatea este complexitatea rezolvată” .
  • Colecția Zuhair Murad conține o mulțime de ținute inspirate de creaturi misterioase ale nopții.

Paris Fashion Week Haute Couture ajunge astăzi la final. Miercuri, marile case de modă au adus pe podium ținute outstanding, avangardiste și spectaculoase, potrivit Vogue.

Andreea Neblea, editor Aleph News, a urmărit defilările și îți spune mai multe.

Cele mai inedite colecții

,,Încep cu Viktor and Rolf, care în loc să-și transforme colecția aniversară de 30 de ani într-o paradă de rochii supradimensionate, cu baloane, a mers pe calea opusă. Brandul a vrut ca aniversarea să fie despre cea mai mică piesă vestimentară care există – costumul de baie, așa cum nu credeai că îl poți purta vreodată. Cireașa de pe tortul aniversar au fost manechinele fără cap în smokinguri negre, purtate în jurul corpului de modelele care au defilat pe podium.”

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

,,Brand-ul Threeasfour a depășit mereu limitele, însă în cea mai recentă colecție couture a explorat ideea unei univers paralel. Colecția se îndreaptă și în direcția spațiului și SF-ului. „Poate că ar trebui să colaborăm cu NASA. ” , glumesc creatorii, potrivit Vogue.

,,De pe lună… Mergem la Zuhair Murad, unde întreaga colecție este gotică și este inspirată de creaturi misterioase ale nopții, de la broderii în formă de pânză de păianjen la o siluetă de liliac. Un alt motiv prezent în colecție a fost trandafirul.” , potrivit Vogue.

,,Balenciaga a adus atât ținute ready to wear, cât și linia couture a sa. Defilarea a fost acompaniată de o coloană sonoră de operă, iar show-ul s-a încheiat cu o creație inedită, o rochie-armură imprimată 3D. Dar hai mai bine să-ți arăt.”


,,De la muzica de operă de la Balenciaga, mergem la show-ul Jean Paul Gaultier, în care singurul zgomot de fundal au fost tocurile modelelor care au defilat. Am văzut iterații ale look-ului nude-ilusion, rochiile unite de o trenă și o nouă versiune a faimosului corset compus din cravate al lui Gaultier. ”

Case de modă care au ales să aducă pe podium creații mai simple

,,Colecția couture de la Valentino nu a fost atât de extravagantă, însă și aici s-a simțit într-o oarecare măsură nonconformismul. „Simplitatea” și „Paradoxurile” sunt conceptele prin care directorul de creație descrie colecția haute couture, citând-ul chiar pe Constantin Brâncuși: „Simplitatea este complexitatea rezolvată” .

Citește și

99% din populația lumii va vedea Soarele. Când are loc fenomenul

Ziua internațională a sărutului. E bun și pentru sănătate, sexologul Bogdan Morar îți prezintă beneficiile sărutului

SONDAJ. Mai mult de un sfert dintre adulții din Marea Britanie nu au fiert niciodată un ou. La ce nu se mai pricep britanicii