- Eldagsen și-a deschis și o galerie cu propriile creații dedicată artei generate de A.I.
- Promptography este termenul pe care îl folosește Eldgasen atunci când crează imagini cu A.I.
- Modul cum sunt produse imaginile cu A.I. sunt diferite pentru că e o tehnologie diferită.
Artistul vizual Boris Eldagsen din Berlin folosește Inteligența Artificială pentru a crea imagini unice și intrigante. Sub numele de „Promptography”, Boris introduce solicitări specifice și ajustează rezultatele generate pentru a obține fotografii care par a fi reale, dar care sunt, de fapt, opere de artă generate de algoritmi AI.
Cu o carieră axată pe fotografie și proiecții video, Boris a adus Inteligența Artificială în universul său creativ acum un an și jumătate. Piesele sale din seria „Pseudo-amnezie numărul 3” îmbină limbajul vizual al anilor 1940 și fotografia postbelică cu arta abstractă, fiind create în întregime cu generatoare de imagini A.I. bazate pe text.
„Filmele text pentru mine sunt destul de complexe. Pot merge până la 13 texte din elemente și vezi că sunt foarte poetice”, mărturisește Eldagsen, ilustrând profunzimea și diversitatea procesului său creativ.
Recent, lucrările lui Boris Eldagsen au fost trimise la Sony World Photography Awards, subliniind importanța de a separa creațiile artistice generate de Inteligența Artificială în competiții distincte.
„Cred că este foarte important să fie separat în diferite fotografii sau competiții diferite, pentru că modul în care este produsă imaginea este diferit. Sunt tehnologii diferite, sunt diferite forme de imagini. Nu contează dacă arată la fel. Nu este la fel. Pot avea o lămâie de plastic și o lămâie adevărată și nu au celași gust. Asta încerc să ajut, să pornesc. De aceea avem nevoie de o nouă terminologie. Sugestia mea a fost promptografia și de aceea este important să vorbim despre fluxul de lucru și motivație”, explică artistul.
Boris Eldagsen a dus pasiunea sa pentru arta generată de A.I. la un nivel superior, deschizând o galerie la Berlin dedicată exclusiv creațiilor sale bazate pe Inteligența Artificială. Galeria reprezintă un spațiu în care vizitatorii pot experimenta direct impactul și diversitatea artei generate de A.I.
Citește și
- Academia Română decernează astăzi premiile pentru cele mai valoroase creaţii ştiinţifice şi artistice realizate în anul 2021
- Ai râs destul de politicieni, e timpul să râzi și de glumele lor. Francezii l-au desemnat în acest an pe Edouard Philippe drept cel mai amuzant om politic
- Antonio Guterres invocă articolul 99 din Carta ONU. El cere Consiliului de Securitate al ONU să acționeze în legătură cu războiul din Gaza