• O schiță a lui Rembrandt a primit eticheta conținut explicit.
  • O casă de licitații nu afișează pe site schița „Patul francez”.
  • „Patul francez” a lui Rembrandt poate valora 500.000 de euro.

Tablourile lui Rembrandt au ajuns să fie ascunse de casele de licitații – „Sunt prea vulgare ca să le lăsăm la vedere!”

Casa de licitații Christie’s din Londra nu lasă la vedere pe site schița „Patul francez” a lui Rembrandt pentru că are conținut explicit și subiecte pentru adulți. Schița poate fi văzută doar după ce treci de un mesaj de avertizare. „Patul francez” a lui Rembrandt poate ajunge să valoreze aproape 500.000 de euro și înfățișează un cuplu îmbracat în pat, dar care se alfă într-un moment pasional.

„Patul francez” al artistului neerlandez este ascuns în catalogul online, cu excepția cazului în care utilizatorii dau click pe un mesaj marcat: „Acest lot conține materiale explicite și subiecte pentru adulți”, scrie cotidianul The Times.

Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

Gravura, a cărei valoare estimată este cuprinsă între 250.000 și 400.000 de lire sterline, înfățișează un cuplu pe un pat, îmbrăcat, dar care se află în mod clar într-un moment pasional. Subiectul pare să-l fi dus pe Rembrandt însuși într-o stare de frenezie: femeia zâmbitoare din imagine are trei mâini.

Bendor Grosvenor, istoric de artă și prezentator de emisiuni, a declarat că nu a mai văzut niciodată un astfel de avertisment în cataloagele de licitație.

„Aceasta este o noutate – avertismente de conținut în cataloagele Old Master”, a spus el. „Cred că lui Rembrandt i-ar fi plăcut ideea de a se afla cum se cuvine pe raftul de sus, dar înțeleg de ce este mai bine să fii precaut cu privire la conținutul online în zilele noastre.”

Christie’s a refuzat să comenteze avertismentul, dar The Times înțelege că este posibil să fi fost o eroare. Persoanele din America care au accesat catalogul online au declarat că nu au văzut un astfel de avertisment.

Citește și