• Eminescu a scris articole despre politica vremii, care se regăsesc și în actualitate.
  • Nematuritatea economică e totdeauna însoțită de cea politică.
  • Mai puțin cuviincios e însă când în (…) ,,învățământ se predau neadevăruri istorice”

Eminescu știa ce se întâmplă în 2024 și a scris despre asta prin anii 1880. Știa că politica este sus și economia este jos, știa că pentru mită administrația vinde avuția unei generații, sau știa că justiția este subordonată politicii.

Ne spunea urmatoarele lucruri

,,Ne spunea încă de la sfârșitul secolului al 19-lea următoarele lucruri. De două mii de ani se predică să ne iubim, iar noi ne sfâșiem. Cred că astăzi, în vremurile pe care le trăim, conflictele sunt mai acerbe ca oricând, atât cele interioare, dar și cele exterioare. Este de a dreptul uimitor cum a putut el să le anticipeze și cred că prin asta ne dovedește că înscrierile sale au o valoare atemporală. Ceea ce scria poetul în anii 1880 ne oglindește astăzi, chiar și în era digitalizării”, ne-a povestit Andrada Badea, fondator Minutul de Poezie.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

,,Mai spunea astfel despre copiii români încărcați cu materii atât de multe și atât de diverse, încât nici profesori, nici școlarii nu se pot orienta. Copii nu învață nimic pentru că memoria nu păstrează nimic nepriceput, nerumegat”.

Trebuie să facem o introspecție în identitate, pentru că după ce ne iubim pe noi, putem să-i iubim și pe ceilalți. Dacă nu ne iubim asta va rămâne o problemă a omenirii, pentru că e foarte greu să învățăm asta.

Citește și