• Eminescu a învățat să moară învățându-ne pe noi să trăim și să iubim România cum a iubit-o el.
  • El a luptat pentru ţară cu pana sa, dar şi prin fapte.
  • Petre Țuțea: „Omul deplin al culturii române”.

„Omul deplin al culturii române” cum l-a numit Petre Ţuţea, Mihai Eminescu a învăţat să moară, învăţându-ne pe noi să trăim şi să iubim România, aşa cum a iubit-o el, cu o dragoste fără sfârşit. El a luptat pentru ţară cu pana sa, dar şi prin fapte.

De unde dragostea lui Eminescu pentru români si România?

„Eminescu a fost un lider al generației sale, a avut ca scop unitatea ROmânilor de pretutindeni, a susținut drepturile românilor din Transilvania, om de litere important și, cel mai important, jurnalist al vremurilor, si om politic”, a declarat Silvian Emanuel Man, președinte de onoare Liga Studenților de la Iași, pentru Aleph News.

Cand va ganditi la Eminescu, ce versuri va vin in minte?

„Și acum priviți cu spaimă fața noastră sceptic-rece, / Vă mirați cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece? / Cînd vedem că toți aceia care vorbe mari aruncă / Numai banul îl vînează și cîștigul fără muncă, / Azi, cînd fraza lustruită nu mai poate înșela, / Astăzi alții sunt de vină, domnii mei, nu este-așa? / Prea v-ați arătat arama sfîșiind această țară, / Prea făcurăți neamul nostru de rușine și ocară, / Prea v-ați bătut joc de limbă, de străbuni și obicei, / Ca să nu s-arate-odată ce sunteți – niște mișei!”

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Citește și