• Flacăra Olimpică a plecat din Atena și va ajunge la Marsillia.
  • Marsillia a celebrat momentul pe cerul nopții cu un spectacol de 800 de drone.
  • A existat o ceremonie impresionantă în Grecia, pentru aprinderea flăcării apoi de transfer de la greci la francezi.

Flacăra Olimpică a plecat din Atena și va ajunge la Marsillia, de unde va parcurge un traseu spectaculos până la Paris, gazda Jocurilor Olimpice de Vară. Reprezentanții UNESCO anunță că acest traseu traversează nu mai puțin de 30 de situri clasate în patrimoniul umanității.

A existat o ceremonie impresionantă în Grecia, mai întâi pentru aprinderea flăcării, pe muntele Olimp, apoi de transfer de la greci la francezi care sunt gazdele Jocurilor de anul acesta și în sfârșit pentru plecarea Flăcării spre Franța și Paris unde va ajunge pe 26 iulie.

Nana Mouskouri, vedeta greco-franceză a anilor 1970, a interpretat Marseilleza la ceremonie și în aceeași noapte, Marsillia a celebrat momentul pe cerul nopții cu un spectacol de 800 de drone.

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU
SIRI PRIMEȘTE UPGRADE
HALEP JOACĂ LA PARIS
FACI MAMOGRAFIE CU A.I.

UNESCO a anunțat ieri că sunt nu mai puțin de 30 de situri clasate, unul mai impresionant decât altul. Flacăra va traversa orașul antic Arles, unul dintre siturile care păstrează construcțiile romane între care o arenă folosită și azi.

Flacăra va trece pe la Versailles. Castelul și parcul sunt de asemenea clasate în patrimoniul UNESCO, înainte de a ajunge la Paris pentru o ceremonie de deschidere care traversează, de-a lungul Senei, o mulțime de situri clasate, de la Podul Alexandre III la Notre Dame, Luvru, Invalizi sau Turnul Eiffel.

Citește și