• Cărțile audio originale cu o singură voce în limba engleză Harry Potter, cu Stephen Fry și Jim Dale, vor fi disponibile în continuare.
  • Noile audiobook-uri sunt programate să aibă premiera la sfârșitul anului 2025.
  • „Această experiență audio va introduce o nouă generație de ascultători în lumea vrăjitorilor.”

Cele șapte cărți originale ale lui J.K. Rowling, Harry Potter, vor avea parte de o nouă serie masivă de cărți audio, conform Variety.

Audible de la Amazon și Pottermore Publishing, editorul digital global al Lumii Vrăjitorilor lui Rowling, vor co-produce o serie de cărți audio nou-nouțe pentru cele șapte povești originale ale lui Harry Potter. Noile audiobook-uri sunt programate să aibă premiera la sfârșitul anului 2025, fiecare dintre cele șapte titluri în limba engleză urmând să fie lansate secvențial pentru un public global, exclusiv pe Audible.

Companiile au declarat că producțiile audio cu distribuție integrală – cu peste 100 de actori – vor „aduce la viață aceste povești iconice așa cum nu s-au mai auzit până acum”. Noile cărți audio „vor oferi un divertisment audio captivant prin intermediul unui design sonor de înaltă calitate în Dolby Atmos, a unor partituri impresionante, a unei game complete de voci de personaje și a unei capturi de sunet din lumea reală”, au declarat Audible și Pottermore Publishing.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
V. NULAND RUPE TĂCEREA
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
MÂNCAREA ULTRAPROCESATĂ DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂȚII

Cărțile audio originale cu o singură voce în limba engleză Harry Potter, cu Stephen Fry și Jim Dale, vor fi disponibile în continuare. Acestea au fost publicate pentru prima dată în 1999. De când au fost lansate pe Audible, în 2015, cărțile audio au ajuns la un total de 1,4 miliarde de ore de ascultare la nivel global.

Mai multe detalii despre noile audiobook-uri Harry Potter – inclusiv conținutul și producția, datele de lansare la nivel global, distribuția vocii și modul de accesare a audiobook-urilor – vor fi publicate ulterior. Proiectul nu are legătură cu cele opt filme Warner Bros. care relatează saga băiatului vrăjitor.

„Iubite în întreaga lume, poveștile lui Harry Potter au captivat și încântat fanii de toate vârstele timp de aproape trei decenii”, a declarat Bob Carrigan, CEO Audible. „Cu milioane și milioane de ascultători Audible devorând Harry Potter într-un ritm uimitor, suntem încântați de oportunitatea de a face parte din acest nou capitol – încântarea fanilor noi și vechi deopotrivă cu o experiență de ascultare revigorată pe care Audible este poziționată în mod expert pentru a o crea.

Neil Blair, Președinte al Pottermore Publishing, a declarat: „Am fost foarte încântat să vă prezint un nou proiect: Suntem încântați să colaborăm cu Audible la ceea ce va fi o ediție audio revoluționară a îndrăgitelor povești ale lui Harry Potter. Poveștile lui J.K. Rowling se pretează perfect la aplicarea noilor tehnologii audiobook și suntem siguri că această experiență audio sofisticată și imersivă nu numai că va adăuga o nouă dimensiune de ascultare pentru fanii existenți, dar va introduce o nouă generație de ascultători în lumea vrăjitorilor.”

Colecția completă de audiobook-uri Harry Potter de la Audible include: „The Tales of Beedle the Bard”, interpretată de Jude Law; „Harry Potter: A History of Magic” interpretată de Natalie Dormer; „Fantastic Beasts and Where to Find Them” interpretată de Eddie Redmayne și „Quidditch Through the Ages” interpretată de Andrew Lincoln.

Citește și