• Un studiu, care spune că temperatura medie pe continentul pe care te afli a crescut cu 2,3 grade Celsius peste era preindustrială.
  • Raportul mai indică și faptul că decesele legate de căldură au crescut cu aproape 30% în ultimii 20 de ani.
  • Vara trecută, valurile de căldură au amenințat sudul Europei, iar incendiile de pădure au lovit puternic Grecia.

Europa suferă cel mai tare din cauza încălzirii globale. Asta arată un nou studiu, care spune că temperatura medie pe continentul pe care te afli a crescut cu 2,3 grade Celsius peste era preindustrială, în timp ce la nivel global creșterea e de 1,3 grade Celsius. Raportul mai indică și faptul că decesele legate de căldură au crescut cu aproape 30% în ultimii 20 de ani. Vara trecută, valurile de căldură au amenințat sudul Europei, iar incendiile de pădure au lovit puternic Grecia.

Alex Găvan, activist de mediu: „Schimbările climatice s-au accelerat începând cu era industrială. În România, avem la îndemână una dintre cele mai bune metode pentru a minimiza schimbările climatice în jurul marilor orașe.

„Am depășit acel punct de cotitură în care am putea să le eliminăm complet. Cel mult, putem să ne adaptăm în prezent, iar una dintre cele mai bune soluții sunt pădurile urbane, în special în ceea ce privește orașele”, a spus Alex Găvan, la Aleph News. 

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Citește și