• Praf din deșertul Sahara a acoperit ieri regiuni din Grecia, determinând autoritățile să emită avertismente de sănătate.
  • Meteorologii ar fi spus că praful portocaliu a făcut ca Atena să arate ca „o colonie de pe Marte”.
  • Finlanda a fost acoperită de ninsoare. Fenomenul este neobișnuit pentru această perioadă a anului și a dus la blocarea transportului public.
  • Țara din estul Mediteranei, Cipru, a fost, de asemenea, afectată de praful saharian.

Praf din deșertul Sahara a acoperit ieri regiuni din Grecia, determinând autoritățile să emită avertismente de sănătate.

Praful saharian a ajuns și în România. Până la ora 13 particulele se vor depune în zonele din sudul și nord-estul țării, conform prognozei meteorologilor.

„În după-amiaza zilei de miercuri masa de aer încărcat cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est și se va îndepărta de țară”, conform ANM.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Serviciul meteorologic grec a declarat că condițiile meteorologice de marți au favorizat deplasarea prafului din Africa și că acesta se manifestă prin „concentrații crescute în atmosferă”, în special în sudul țării.

Cu toate acestea, praful va începe să scadă treptat miercuri dimineață, a precizat serviciul meteorologic, iar începând de la prânz va rămâne doar în est, scrie CNN.

Meteorologii ar fi spus că praful portocaliu a făcut ca Atena să arate ca „o colonie de pe Marte”.

Țara din estul Mediteranei, Cipru, a fost, de asemenea, afectată de praf.

Un sistem de presiune joasă deasupra Africii de Nord a măturat praful deasupra Ciprului de mai multe ori la mijlocul lunii aprilie, „întunecând cerul și reducând calitatea aerului”, a declarat marți NASA.

Norii de praf care se deplasează dinspre nordul Africii spre Grecia și alte regiuni este un fenomen care apare ocazional, aducând o vizibilitate limitată.

Finlanda a fost acoperită de ninsoare

Finlanda a fost acoperită de ninsoare. Fenomenul este neobișnuit pentru această perioadă a anului și a dus la blocarea transportului public în sudul Finlandei, a relatat postul public de televiziune YLE.

„Vremea ciudată din aprilie” a adus peste 20 de centimetri de zăpadă în unele zone, blocând tramvaiele și întârziind serviciile de autobuz și de metrou în capitala finlandeză și provocând anulări de zboruri și întârzieri la aeroportul din Helsinki.

Citește și