• Cormac McCarthy a fost un scriitor ale cărui viziuni apocaliptice, sumbre și violente i-au atras fani de la Oprah Winfrey la Saul Bellow, el a murit la vârsta de 89 de ani.
  • Cormac McCarthy a murit în locuința sa din cauze naturale. Fiul său, John, a confirmat decesul.
  • Cel mai cunoscut roman al lui este „The Road”, care a apărut în anul 2006.

Cormac McCarthy a fost declarat mort de către fiul său, John McCarthy. Scriitorul a decedat la vârsta de 89 de ani din cauze naturale, scrie The Guardian. Considerat drept unul dintre cei mai mari scriitori americani, McCarthy s-a remarcat prin „The Road”, romanul post-apocaliptic din 2006 despre o călătorie făcută de un tată și fiul său.

Alte cărți cunoscute ale lui McCarthy sunt „Toți caii frumoși” și „No Country for Old Men”, ambele transformate în filme. Filmul „No Country for Old Men” din anul 2007 a dominat gala premiilor Oscar și a câștigat premiul pentru cel mai bun film, în timp ce filmul „The Road” a fost foarte bine primit.

Alți autori și-au împărtășit gândurile cu privire la moartea lui Cormac McCarthy. Stephen King a scris pe Twitter: „Cormac McCarthy, poate cel mai mare scriitor american al timpului meu, a murit la 89 de ani. A fost plin viață și a creat o serie fabuloasă de cărți. Îi plâng moartea”.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Viața lui Cormac McCarthy

Cormac McCarthy a acordat puține interviuri, detaliile despre viața sa fiind rare. Scriitorul a crescut în apropiere de Knoxville în statul Tennessee, a abandonat studiile la Universitatea din Tennessee și s-a înrolat în forțele aeriene americane timp de patru ani, înainte de a se întoarce la universitate, urmând să o abandoneze din nou și să înceapă să scrie romane în 1959.

Debutul său din 1965, „The Orchard Keeper”, a fost scris în timp ce lucra ca mecanic auto. Au urmat romane precum „Outer Dark”, „Child of God”, „Blood Meridian” și „All the Pretty Horses”.

Sursă: The Telegraph

Citește și: