• Bucureștiul se mândrește cu numeroase stiluri arhitecturale, fie că este vorba de gotic, neoclasic sau Art Nouveau.
  • Art Nouveau este un stil arhitectural care a luat naștere în Franța și care prezintă în principal detalii precum fierul forjat și sticla.
  • Cea mai renumită clădire Art Nouveau din București este situată pe strada Dimitrie Racoviță, la 100 de metri de Parcul Izvorul Rece.

Dacă esti pasionat de arhitectură atunci poți merge la turul pietonal „Bucureștiul Art Nouveau”, care va avea loc pe 17 iunie și va parcuge o distanță de 10 kilometri, scrie Wall Street.

Evenimentul are ca scop informare publicului cu privire la arhitectura din București și va porni din Piața Romană de la ora 11:00, pentru un tur pietonal care va dura aproximativ 2 ore jumate.

Despre clădirile Art Nouveau din București

Cele mai cunoscute motive ale stilului, recognoscibile sunt curburile, unduirile și sinuozitățile de tot felul, prin utilizarea modelelor vegetale, florale, uneori zoomorfe și antropomorfe, care te învăluie în ideea unei mișcări continue. 

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.

Pentru a putea vedea un exemplu concret trebuie să mergi pe strada Dimitrie Racoviță, la 100 m de părculețul Izvorul Rece, care arată o clădire Art Nouveau în cea mai bună stare a ei.

Sursă: Simply Bucharest

Un alt exemplu este Palatul Cantacuzino care în momentul actual deține sediul Muzeului „George Enescu”, situat în Piața Victoriei, fiind unul dintre cele mai importante monumente istorice din București.

Citește și: