• Patriarhul Daniel: „Avem din ce în ce mai multe semnale că există multă depresie. O mulţime de oameni au nevoie de încurajare, de un dram de bucurie în suflet şi, mai ales, de pace în suflet”
  • După un Paște petrecut anul trecut în singurătate, ușile Bisericii s-au redeschis
  • Zeci de persoane au asistat la slujba de Înviere, în curtea Catedralei Moldovei

„Hristos a înviat!”. Ce emoție ne cuprinde trupul și sufletul la auzirea acestor cuvinte. Chipurile noastre devin mai luminoase! Apreciem mai mult și judecăm mai puțin.

Paștele este o sărbătoare a bunătății, a minunii că răul nu are cum să câștige în veci, indiferent cât de grea ne este crucea. Luăm și dăm mai departe lumină.

După un Paște petrecut anul trecut în singurătate, ușile Bisericii s-au redeschis pentru fiecare dintre noi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

La Sibiu, preotul Constantin Necula a rostit cuvinte pe care tot vrem să le auzim, de când pandemia ne ține mai mult în casă.

„Deschideți porțile să intre împăratul măririi!”, a spus preotul.

În fața Bisericii, glasul preotului s-a împletit în armonie cu glasul credincioșilor. Credința nu mai ține cont de distanțare socială. Când stă suflet lângă suflet, de acolo numai bunătate poate izvorî!

Patriarhul Daniel: O mulţime de oameni au nevoie de încurajare, de un dram de bucurie în suflet şi, mai ales, de pace în suflet

Patriarhul Daniel a spus, în predica de la Patriarhie, din noaptea de Paşti, că multe familii sunt marcate de efectele pandemiei, iar tot lumea se confruntă cu depresia din ce în ce mai mult.

Sunt o mulţime de familii îndoliate care au tristeţe şi multă durere în suflet, în casele lor, pentru că au pierdut pe cei dragi, care au murit în spitale sau în casele lor proprii, nu numai din cauza pandemiei, unii au murit şi din cauza altor boli, dar, în special pandemia aceasta a adus multă întristare. Şi, de asemenea, există mulţi oameni care de teamă şi din cauza incertitudinii şi, mai ales, a singurătăţii sunt trişti”.

Avem din ce în ce mai multe semnale că există multă depresie. O mulţime de oameni au nevoie de încurajare, de un dram de bucurie în suflet şi, mai ales, de pace în suflet. De aceea, vin foarte mulţi şi se spovedesc şi cer sfat preotului şi, mai ales, cer rugăciune. Deci, învierea Mântuitorului Iisus Hristos este pentru noi vindecare de întristare aşa cum spune una dintre cântările din noaptea aceasta: Paştile Domnului, izbăvirea de întristare”, a spus Preafericirea Sa, citat de basilica.ro.

Procesiunea primirii Sfintei Lumini de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, sambata, 1 mai 2021. Sfanta Lumina a fost adusa de la Ierusalim, sambata, cu o aeronava speciala, de catre parintele arhimandrit Teofil Anastasoaie, Superiorul Asezamintelor Patriarhiei Romane la Locurile Sfinte. EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Zeci de persoane au asistat la slujbă, la Iași

La Iași, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficial slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană din Iași.

Zeci de persoane au asistat la slujbă, în curtea Catedralei.