• Licitația va avea loc pe 26 și 27 august, în weekendul dinaintea celei de-a 26-a aniversări a morții prințesei Diana, pe 31 august.
  • Trei rochii de designer care au fost deținute de prințesă, care nu au mai fost văzute în public de peste 30 de ani, sunt așteptate să se vândă pentru sume cuprinse între 48.000 și 320.000 de lire sterline.
  • O rochie de mătase stacojie a designerului britanic Bruce Oldfield este așteptată să obțină cea mai mare ofertă.

Trei rochii care au aparținut regretatei Diana, Prințesa de Wales, vor fi scoase la licitație în Los Angeles în această vară, anunță The Independent. Vânzarea a peste 1.000 de obiecte asociate îndeaproape cu personalități culturale, cunoscută sub numele de colecția Hollywood Legends, a fost anunțată de Julien’s Auctions și Turner Classic Movies (TCM). Licitația va avea loc pe 26 și 27 august, în weekendul dinaintea celei de-a 26-a aniversări a morții prințesei Diana, pe 31 august.

Trei rochii de designer care au fost deținute de prințesă, care nu au mai fost văzute în public de peste 30 de ani, sunt așteptate să se vândă pentru sume cuprinse între 48.000 și 320.000 de lire sterline. O rochie de mătase stacojie a designerului britanic Bruce Oldfield este așteptată să obțină cea mai mare ofertă, între 160.000 și 320.000 de lire sterline. Diana a purtat această rochie la premiera filmului Hot Shots! la Odeon din Leicester Square în noiembrie 1991. Ea a participat la eveniment alături de președintele Ungariei, Arpad Goncz, și de soția sa.

Celelalte două rochii scoase la licitație sunt semnate de Catherine Walker, care a fost designerul personal al Dianei timp de mai bine de 16 ani și a creat rochia neagră de cocktail în care a fost înmormântată. Una dintre rochii este o rochie fără bretele din crep de mătase albă cu benzi îndrăznețe de catifea neagră și căptușeală de mătase, pe care prințesa a purtat-o la o ceremonie privată.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La licitație, se așteaptă ca aceasta să ajungă la o sumă cuprinsă între 48.000 și 64.000 de lire sterline.Cea de-a doua este o rochie cu mâneci scurte de culoare neagră și jad, cu fustă din mătase drapată, pe care Diana a purtat-o la o cină de gală la Royal York Hotel din Toronto în 1986, care se așteaptă să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 80.000 și 160.000 de lire sterline.

Colecția Hollywood Legends va fi scoasă la licitație în direct în Beverly Hills, în timp ce ofertanții internaționali se pot înscrie și online. Înainte de licitație, rochiile Dianei vor fi prezentate în avanpremieră la Muzeul Style Icons de la Newbridge Silverware din Co Kildare, Irlanda, începând cu 5 mai.

Citește și