• Regele va lansa un program împotriva risipei alimentare.
  • Cina aniversară se face în comitet restrâns.
  • Printul Harry va lipsi și de această dată.

Pe vremea când era doar Prinț de Wales, Charles era mult mai petrecăreț, dar de când a devenit rege, pare că s-a liniştit. La împlinirea a trei sferturi de secol, monarhul este preocupat înainte de toate să își îndeplinească în continuare îndatoririle regale. Madame Figaro a obținut programul festivităților.

Ieri a avut loc un ceai dansant la Highgrove Gardens. Suveranul a profitat de această ocazie pentru a întâlni oameni născuți în 1948, la fel ca el.

Astăzi, regele își lansează noua campanie de luptă împotriva risipei alimentare: Proiectul Coronation Food . După cinci ani de lucru la proiect, Charles al III-lea va profita de acest nou program pentru a-si reafirma angajamentul in favoarea mediului. Regele va fi, evident, însoțit de regina Camilla, alături de care va vizita apoi un centru de redistribuire a surplusului de alimente lângă Londra.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

La sfârșitul zilei, ambii vor pleca apoi pentru a saluta asistentele și moașele care lucrează în Regatul Unit în sistemul de sănătate publică, serviciu care sărbătorește și el anul acesta a 75 de ani. Va urma o recepție în onoarea lor la Palatul Buckingham. Cei 400 de angajați care au fost invitați au o surpriză pentru rege: vor interpreta un cântec de ziua de naștere pentru a încheia întâlnirea.

Nicio aniversare fară o cină festivă ! A renunțat regele la ea ?

Nu, dar este discretă. Regina Camilla ar fi organizat, din nou, conform informațiilor obținute de revista Point de Vue, o petrecere în această seară în comitet restrâns. Familia sa, inclusiv prințul William și Kate Middleton, precum și frații și sora lui, Prințesa Anne și Prințul Edward, se vor întâlni la reședința lor din Clarence House.

Un mare absent se face remarcat: Prințul Harry. După cum a raportat o sursă pentru Sunday Times, săptămâna trecută, acesta ar refuzat invitația tatălui său. Cu toate acestea, Harry și soția să Meghan Markle au negat că au avut vreun contact cu familia regală pe acest subiect.

Momente din viața Regelui Charles al III-lea în imagini

Regele Charles al III-lea la vârsta de 19 săptămâni

Prințesa Elisabeta, împreună cu Charles, în vârstă de doi ani, privesc o procesiune de pe zidul Clarence House, în timpul unei vizite a familiei regale olandeze.

Charles la Școala Cheam din Berkshire, la vârsta de nouă ani. Ulterior, a fost trimis la fosta școală a prințului Philip, Gordonstoun, din Moray, Scoția, o experiență despre care a declarat mai târziu că a urât-o.

Charles părăsește Palatul Buckingham pentru Castelul Windsor în 1965

Un portret al lui Charles pentru cea de-a 18-a aniversare a sa în 1966

Charles a fost investit ca Prinț de Wales la 1 iulie 1969, la Castelul Caernarfon

O fotografie de familie în 1972: Charles alături de Prințul Edward, părinții săi, Prințul Andrew și Prințesa Anne

Prințul de Wales de atunci împreună cu logodnica sa, Lady Diana Spencer, la Balmoral, în 1981

Charles s-a căsătorit cu Diana pe 29 iulie 1981, la Catedrala St Paul’s, în fața a 3.500 de invitați

Citește și